Εποχή φυτεύσεων νέων αμπελώνων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 12:21

Εποχή  φυτεύσεων νέων αμπελώνων

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι η νέα περίοδος φύτευσης αμπελώνων ξεκινά και η ανάγκη του ελληνικού κρασιού για πιο εμπορικές ποικιλίες, δείχνει τον δρόμο σε πολλούς παραγωγούς – και μη – να στραφούν στην αμπελουργία.  Άλλοι από μεράκι, άλλοι από ανάγκη για καλύτερο εισόδημα, αναζητούν την ποικιλία, που θα δώσει το καλύτερο σταφύλι για το χωράφι τους και .. δόξα τω Θεό, η Ελλάδα έχει πλούσιο κλίμα και πολλές τοπικές ποικιλίες, που προσαρμόζονται εύκολα στις καιρικές συνθήκες.

Οι Γεωπόνοι του Ε.Α.Σ. – συνεργάτες του παραγωγού –  ενημερώνουν ότι ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν  αιτήσεις για πιστοποιημένα φυτά (έριζα υποκείμενα) από ξακουστές «καθαρές» ένσπερμες και άσπερμες ποικιλίες (Ρομπόλα, Μοσχάτο, Βαστιλίδι, Μαυροδάφνη, Αγιωργήτικο, Μοσχοφίλερο, Σαβινιόν, Σιδερίτη, Καμπερνέ, Μερλό, Συράχ, κλπ) που προέρχονται από υγιές μητρικό υλικό, απαλλαγμένα από τους πλέον σοβαρούς και κοινούς ιούς και λοιπά εμβολιομεταδόσιμα νοσήματα.

 Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουν οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί αμπελουργοί το μέλλον τους είναι τα ίδια τα φυτά τους.

 Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στον Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

 Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250