Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφαλληνίας & Ι θάκης για την έξωση κατοίκων από το Βαλλιάνειο ίδρυμα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 11:45

Ο  Σύνδεσμος  Υδραυλικών  Κεφαλληνίας & Ι θάκης για την έξωση κατοίκων από το Βαλλιάνειο ίδρυμα

Ο  Σύνδεσμος  Υδραυλικών  Κεφαλληνίας & Ι θάκης  μετά από πρόσκληση  της  επιτροπής  αγώνα  Λειβαθούς  παραβρέθηκε  τις  4/2/2015 στην σύσκεψη φορέων  με θέμα την έξωση κατοίκων από το Βαλλιάνειο ίδρυμα. Θεωρούμε ότι το ίδρυμα έπραξε αυτά που ορίζει το καταστατικό του προς όφελος των αστέγων.Η  πράξη του όμως  να βάλει σε λαχειοφόρο αγορά την  έξωση  των οικογενειών που ήδη φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος  & την θέση τους να καταλάβουν αιτούντες καθηγητές όπως σωστά ορίζει το καταστατικό μας  βρίσκει αντίθετους.

Οι άνεργοι & οι φτωχοί καθηγητές δεν πρέπει να τυγχάνουν διαδικασία ρώσικης ρουλέτας.

Απεναντίας όπως τόνισαν  οι παραβρισκόμενοι εφόσον τέλειωσε η αποστολή του ιδρύματος ρόλο πρέπει να αναλάβει το κράτος πρόνοιας το οποίο ο σύνδεσμος μας βεβαιώνει απόλυτα ότι μπορεί να πραγματοποιήσει  με τις παρακάτω προτάσεις.                                                                                                                          

α) Αξιοποίηση των άρτιων εγκαταστάσεων της μαθητικής εστίας νεότητας (οικοτροφείο Λάσσης) το οποίο ανήκει στην περιφέρεια & διαθέτει σύγχρονα  επιπλωμένα διαμερίσματα, χώρους υγιεινής ,αίθουσα ψυχαγωγίας καθώς & σύγχρονη πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα-τραπεζαρία που μπορεί  άνετα  να στεγάσει & να σιτίσει ευπαθείς  ομάδες καθώς & χαμηλόμισθους  εκπαιδευτικούς . Το παραπάνω  κτίριο  σαπίζει σε ακινησία υπό  την άρτια φύλαξη του μοναδικού υπαλλήλου του.    

Β) καθημερινά πλεονάζουν άνω των 100 μερίδων φαγητού στην φοιτητική εστία λόγω  μη προσέλευσης φοιτητών για διαφόρους λόγους. Επειδή το ελληνικό κράτος πληρώνει την σίτιση συγκεκριμένου αριθμού φοιτητών καθημερινά λογικό είναι οι πλεονάζουσες μερίδες να αποδοθούν στους ανωτέρω συμπολίτες μας σε ατομική συσκευασία.                                      

  γ)Αξιοποίηση των  υπαλληλικών  κατοικιών στην περιοχή του Ξενία τα οποία ανήκουν  στο δημόσιο & τα οποία με μικρό κόστος επισκευής  μπορούν να γίνουν κατοικήσιμα & να αποδοθούν στις ανωτέρω ομάδες συμπολιτών μας.                                                                     

 Στο Αργοστόλι του 21ου αιώνα κανένας άστεγος κανένας πεινασμένος.

                                                                       ΤΟ  Δ.Σ.

 

Παράλληλα, ο σύνδεσμος ενημερώνει

Το Δ.Σ. πραγματοποίησε τις 4/2/15 συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα με θέμα την δημιουργία εξεταστικού κέντρου για τις αδειοδοτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών (υδραυλικοί-ηλεκτρολόγοι –χειριστές μηχανημάτων-ψυκτικοί) ο οποίος υποσχέθηκε ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα προωθήσει το θέμα για επίλυση & έδειξε να κατανοεί πλήρως την αδυναμία των επαγγελματιών να μεταβαίνουν στην Κέρκυρα & την ανάγκη να μην υποδομείται η δημόσια διοίκηση στις νησιωτικές περιοχές.Το ως άνω θέμα αφορά τουλάχιστον 700 επαγγελματίες.

ΤΟ Δ.Σ.




00 inkefalonia general ad 300X250