Συνάντηση περιφερειάρχη με τον αν. Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 22:46

Συνάντηση περιφερειάρχη με τον αν. Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα είχε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος ενώ παρευρέθηκαν ακόμη  η βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Α. Θεοπεφτάτου, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και τουριστικής προβολής Σπ. Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Ε. Σπαθής. Αντικείμενο της συνάντησης  ήταν η ενημέρωση του υπουργού για την συνεχιζόμενη αδυναμία κάλυψης της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα –Σάμη-Ιθάκη καθώς και τα προβλήματα  που δημιουργούνται από την έλλειψη τακτικών δρομολογίων στις γραμμές Κέρκυρα –Ηγουμενίτσα-Παξοί  και Κέρκυρα-Διαπόντια.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε συμφωνία για την ανάγκη αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ακτοπλοϊκών γραμμών  στη χώρα, με σαφή κατεύθυνση τη δημιουργία δημόσιου φορέα που θα αναλάβει τη συνολική διαχείριση και θα έχει ως βασική αρχή την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Εν συνεχεία κατατέθηκαν απόψεις για το μεσοδιάστημα και ιδιαίτερα για το άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες πορθμειακές  γραμμές. Ιδιαίτερα για τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη τονίστηκε στον υπουργό η ανάγκη να δεσμευτεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος πλοιοκτήτης για την εξασφάλιση της διαρκούς  παρουσίας και την εξυπηρέτηση των νησιών  χειμώνα και καλοκαίρι. Ο Υπουργός Θ. Δρίτσας δεσμεύτηκε να μελετήσει τα θέματα που ετέθησαν από πλευράς Περιφέρειας και να ενημερώσει σχετικά τους τοπικούς φορείς σε νέα συνάντηση.




00 inkefalonia general ad 300X250