Με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 07:40

Με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/1/15 η καθιερωμένη γιορτή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για το καλωσόρισμα του νέου έτους 2015, στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η εκδήλωση άρχισε με τη Χορωδία και τη Μαντολινάτα της Αδελφότητας που μας είπε τα κεφαλονίτικα κάλαντα. Στην συνέχεια πλημμύρησε η αίθουσα με νοσταλγικές καντάδες και αριέττες που σιγοτραγουδήσαμε όλοι.

Τρυφερές μελωδίες από τη χορωδία του Αγίου Παντελεήμονα με το μουσικό σχήμα του συμπατριώτη μας Παναγή Μπαρμπάτη μας ταξίδεψαν στην παλιά Αθήνα.
Την εκδήλωση έκλεισαν τα χορευτικά της Αδελφότητας, με καντρίλιες από το μεγάλο χορευτικό και κεφαλονίτικους χορούς από τα χορευτικά Τμήματα που καταχειροκροτήθηκαν από όλους για την άρτια εμφάνιση τους. Μέλη του Χορευτικού τραγούδησαν τα τραγούδια των χορών.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων της Αδελφότητας κ. Μαριολένη Νεοφύτου. Οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τον Μαέστρο της Χορωδίας κ. Χ. Μιχαηλίδη, τη δασκάλα Μαντολινάτας κ. Μ. Φιοράτου, τον δάσκαλο κιθάρας κ. Αλ. Ζέρβα, το δάσκαλο των χορευτικών κ. Διον. Μπάλα και τον καταξιωμένο συμπατριώτη Μαέστρο κ. Π. Μπαρμπάτη.

Παρέστησαν στην εκδήλωση της Αδελφότητας ο Αν. Υπουργός Ε.Ν. κ. Θεόδωρος Δρίτσας , ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης , ο Αντ/δρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Β´Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Μπαλάφας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντ/ρχης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας , ο Π.Σ. κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντ/ρχος Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, οι τ. βουλευτές κ. Γεράσιμος Μεσσάρης και ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος , ο τ. Νομάρχης Κεφαλλονιάς κ. Διονύσης Λευκαδίτης, ο Αντ/ρχος Πειραιά κ. Καλαμιώτης, η Δ.Σ. Κορυδαλλού κ. Μαρία Διακάτου, η Διαμερισματική Σύμβουλος Πειραιά κ. Αθανασίου . Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας ο πρόεδρος της ΟΚΙΣ κ. Γιώργος Μιχαλάτος, εκπρόσωποι συντοπίτικων Συλλόγων, ο τ. Πρόεδρος της ΑΚΙΠ κ. Διονύσης Κουγιανός, άνθρωποι των γραμμάτων, πολλοί κεφαλονίτες και φίλοι.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο πρ. του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιώς π. Βασίλειος και ο παν. Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής στην ομιλία του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία για όλους και για τα νησιά μας καλύτερες μέρες.

Ο κ. Σπαθής κάλεσε τον Αν. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να κόψει το κομμάτι της Κεφαλλονιάς και παρουσία όλων καταχειροκροτήθηκε, αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης μετά την κατάργηση της Συγκοινωνιακής Γραμμής, Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα και ζήτησε από τον Υπουργό να δεχτεί τον Πρόεδρο της Αδελφότητας και τους Συλλόγους για να συζητήσουν το θέμα και να δοθεί λύση. Ο Υπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα και υποσχέθηκε πως θα καλέσει ΟΛΟΥΣ στο Υπουργείο να το συζητήσουν δηλώνοντας ότι προέχει η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για εικονες απο την εκδήλωση κάντε κλικ εδώ




00 inkefalonia general ad 300X250