Σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώσεις ανέμους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 11:25

Σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώσεις ανέμους

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από την Παρασκευή 23/01 και με διάρκεια μεγαλύτερη των τριών ημερών, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους νοτίων διευθύνσεων. Πιο αναλυτικά: Την Παρασκευή 23/01 ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ισχυρά φαινόμενα αργά το βράδυ στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Ισχυρές βροχές αναμένονται και στην Αττική μετά το μεσημέρι. Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη.

Το Σάββατο 24/01 οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται στα δυτικά. Σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη.

Την Κυριακή 25/01, ημέρα εκλογών, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν, με σταδιακό περιορισμό των φαινομένων από τα δυτικά, ενώ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο.

Οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν με επόμενες ανακοινώσεις.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

meteo.gr




00 inkefalonia general ad 300X250