Εκοψαν την πίτα τους τα ΚΑΠΗ (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 07:05

Εκοψαν την πίτα τους τα ΚΑΠΗ (εικόνες)

Έκοψαν την Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα ΚΑΠΗ Κεφαλονιάς Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος. Η υπεύθυνη των ΚΑΠΗ Μέμη Γεράκη απύθυνε χαιρετισμό και τόνισε.

Σας Ευχαριστώ, για την παρουσία Σας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, Εύχομαι προσωπικά, να έχετε υγεία, οικογενειακή ευτυχία, και με την Δύναμη του Θεού μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, τόσο εσείς πού βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας, όσο και όλοι οι συμπολίτες μας.

Η χρονιά που έφυγε αποτελεί ορόσημο για την Ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως για την Ελληνική κοινωνία, διότι αφήνει πίσω της πληγές που με δυσκολία θα επουλωθούν.

Όμως ο άνθρωπος διαχρονικά με τους αγώνες του έχει αποδείξει ότι ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει τα καλύτερα για τη ζωή του.

Μοχλός γι΄αυτές τις διεκδικήσεις του είναι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης που τον καταξιώνει στο κοινωνικό γίγνεσθαι..

Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί στον Δήμο μας λειτουργεί ένα πρότυπο δίκτυο με (3)  τρία Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων , που παρέχουν υποδειγματική φροντίδα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο τομείς ,στην Ιατρική Φροντίδα και στην κοινωνική ΜΈΡΙΜΝΑ των μελών του ΚΑΠΗ, όπως και στην δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία τους.

Με στόχο την σωματική και την ψυχική υγεία των μελών δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες που καθιστούν το ΚΑΠΗ το δεύτερο σπίτι τους.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας αυτή για την σωστή λειτουργία του ΚΑΠΗ αποτελεί το γεγονός ότι στελεχώνονται από άριστους Επιστήμονες γιατρό, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας , προς τον Δήμαρχό μας κ. Αλέξανδρο Παρίση,  την Διοίκηση του Νομικού μας προσώπου, ΟΚΑΠ,  στο διοικητικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό του ΚΑΠΗ που βρίσκονται διαρκώς κοντά στα μέλη μας φροντίζοντας να εκπληρώσουν άμεσα τις ανάγκες τους, όχι ψυχρά και απρόσωπα, αλλά με Ανθρωπιά και πραγματικό Ενδιαφέρον, μετατρέποντας την κάθε μέρα ως το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Όσο για το πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι « παρέχεται ,πρωτοβάθμια νοσηλευτική Φροντίδα όπως  και ειδικευμένη συμβουλευτική στήριξη.

Φυσικά δεν νοιώθουμε ότι οι προσπάθειες μας έχουν εξαντληθεί , Αλλά το αντίθετο.

Η δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία του ΚΑΠΗ και να προσφέρουμε εξαιρετικά προγράμματα και υπηρεσίες.

Θα θέλαμε τα μέλη μας καθημερινά να αξιοποιούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, συμμετέχοντας σε πολυποίκιλες δραστηριότητες, όπως χορός, γυμναστική, ζωγραφική, θέατρο, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένων γλωσσών, εκδρομές, επαναλειτουργία των δύο φυσιοθεραπευτριών, Καραβάδου και Αργοστολίου.

Θα εξακολουθήσουμε να φροντίζουμε με πραγματική Αγάπη και ενδιαφέρον, αυτούς που μας μεγάλωσαν, Οπού με ψυχική δύναμη και σθένος, στέκονται φρουροί των αξιών και των παραδόσεων μας διδάσκοντας  τόσες γενιές.

.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλους Εσάς  τους γονείς, τους παππούδες τις γιαγιάδες , που μας μεγαλώσατε με Αγάπη και αυταπάρνηση.

 Σ΄αυτούς του ανθρώπους που  συνεχίζουν να προσφέρουν την φροντίδα τους και στα δικά μας παιδιά, δημιουργώντας τον συνδετικό κρίκο που κρατάει συμπαγείς τις σχέσεις στοργής και αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν την Ελληνική οικογένεια ανάμεσα στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον  είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλους Εσάς που βρίσκεστε πάντα δίπλα μας και μας χαρίζετε την ζεστασιά και την φροντίδα Σας

Απέναντι λοιπόν σ΄αυτούς τους Ανθρώπους , Οφείλουμε να σταθούμε και εμείς με την σειρά μας με καλοσύνη και Ανθρωπιά.

Γιατί είμαι σίγουρη ότι αν σταθούμε στο πλάι Τους θα έχουμε κερδίσει πολλά !!!                          

                                            Σας ευχαριστώ.

37353563592812231322141715171914f1




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ