Επιστολή προς τα κόμματα από τον Σύλλογο Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 07:37

Επιστολή προς τα κόμματα από τον Σύλλογο Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  Ο Σύλλογος Γονέων  και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου παλεύει να κρατήσει στο προσκήνιο τα πανελλαδικά αιτήματα, γονέων μαθητών εκπαιδευτικών,  ενάντια στο νέο Σχολείο και την Τράπεζα θεμάτων .  Μέσα στο προεκλογικό σκηνικό,  επιχειρείται παραπλάνηση του λαού με εξαγγελίες για μείωση των αναρτημένων θεμάτων της Τράπεζας ώστε να αποκρύπτεται το γεγονός  ότι σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν είναι η αποδοχή των συνεχών Πανελλαδικών Εξετάσεων στη συνείδηση του λαού. Στόχος είναι να μειωθούν δραστικά οι μαθητές Γενικής εκπαίδευσης και να στραφούν στην κατάρτιση και την πρόωρη εργασία.

Άλλωστε η μείωση της ύλης - ακόμα κι αν γινόταν- δεν είναι προοδευτικό μέτρο από μόνη της. Για παράδειγμα στο ζήτημα της γλώσσας, σήμερα γίνεται αφαίρεση του δημιουργικού στοιχείου των Γλωσσικών μαθημάτων, της έκθεσης, της γραμματικής, του συντακτικού ενώ διδάσκεται η μητρική ως ξένη γλώσσα δηλαδή με όρους επικοινωνίας και μόνον.

Ζητάμε λοιπόν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων , ενώ τα θέματα των προαγωγικών ή απολυτηρίων εξετάσεων σε όλες τις τάξεις να τα βάζουν οι διδάσκοντες,  πάνω σε αυτά που έχουν διδαχθεί οι μαθητές και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

Ταυτόχρονα ο πραγματικός εξορθολογισμός της ύλης  πρέπει να γίνει,  λαμβάνοντας υπόψη τις ψυχικές και  διανοητικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών κάθε ηλικίας σε ενιαίο πρόγραμμα και ενιαίο σχολείο , που δεν θα διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή (Εκάλη – Μεσοβούνια) και δε θα χωρίζεται με χάσμα από βαθμίδα σε (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Χρειάζεται επίσης τα βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα να επικεντρωθούν στα πιο ουσιαστικά και ανθεκτικά στο χρόνο στοιχεία της γνώσης , στις αρχές και τους νόμους που διέπουν την εξέλιξη της φύσης και της κοινωνίας .

 Ζητάμε απ’ όλα  τα κόμματα που ζητούν την ψήφο μας,  να πάρουν θέση πάνω σ΄  αυτό, το βασικό για την εξέλιξη των παιδιών  μας θέμα, της Τράπεζας Θεμάτων και του Νέου Σχολείου καθώς και για όλα τα θέματα που απασχολούν  την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά (ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους των σχολικών κτιρίων , πέντε νέα σχολεία συγκροτήματα  στο Νομό , ποσόστωση 0,5%  στην φετινή Γ΄ και Β΄ Λυκείου που έδωσαν εξετάσεις την πρώτη χρονιά εφαρμογής της τράπεζας Θεμάτων, σε συνθήκες σεισμού και σήμερα αντιμετωπίζουν ακόμα απαράδεκτες συνθήκες εκπαίδευσης).

Συνεχίζουμε με μάζεμα υπογραφών σε παρόμοιο κείμενο καθημερινά στο 2ο Λύκειο  τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου και προχωράμε με κλιμακούμενες δράσεις σε συντονισμό με τους άλλους συλλόγους γονέων , την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων , την ΕΛΜΕ.Κ.Ι. και τα 15/μελή μαθητικά συμβούλια.

                           

                                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250