"Επί τάπητος" το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 11:52

"Επί τάπητος" το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Γέμισε σήμερα το πρωί η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, από φορείς και επαγγελματίες,  που συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη βάσει του Ν. 4177 / 2013. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Εισαγωγή στο θέμα έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας,  μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο  της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης Εμπορίου & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νικόλα Βαλλιανάτος. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν απόψεις και επιχειρήματα σχετικά με την λειτουργία ή όχι των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος,  ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των επιχειρήσεων και τις Κυριακές κατά τη θερινή σεζόν (δηλαδή από 1η Απριλίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου και κλειστά τις Κυριακές τον υπόλοιπο χρόνο. Ίδια άποψη εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, όσο ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου η «Κράνη» Κωνσταντίνος Πρέντζας.

Αντιρρήσεις στην πρόταση προτείνοντας οι επιχειρήσεις να είναι κλειστές τις Κυριακές καθ’ όλο το χρόνο  εξέφρασαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης και ο Σταύρος Γρηγορόπουλος από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο.

Ο Νίκος Κουρκουμέλης από τον Σύλλογο Εμπόρων Σκάλας, εξέφρασε την διαφωνία του στο να παραμείνουν οι επιχειρήσεις όλες τις Κυριακές του χρόνου κλειστές, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν στους τέσσερις μόνο μήνες που εργάζονται  κατά την θερινή περίοδο να δουλεύουν και τις Κυριακές.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Φιλίππου και Σουζάνα Πεφάνη, ενώ τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας θα ανακοινώσει την απόφασή του προς το τέλος του μήνα,  σύμφωνα με πληροφορίες, προς την κατεύθυνση του ανοίγματος των επιχειρήσεων της Κυριακές κατά τη θερινή σεζόν.

DSC 0429DSC 0430DSC 0431DSC 0433DSC 0435DSC 0436DSC 0438DSC 0439DSC 0440DSC 0440 copyDSC 0441DSC 0442DSC 0444DSC 0445




00 inkefalonia general ad 300X250