To Παρίσι πρωτεύουσα του κόσμου -Αρχίζει η σιωπηλή πορεία [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 16:57

To Παρίσι πρωτεύουσα του κόσμου -Αρχίζει η σιωπηλή πορεία [εικόνες]

Το Παρίσι είναι σήμερα η πρωτεύουσα του κόσμου και όλος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα στην πόλη του φωτός, που μετατράπηκε σε πόλη του τρόμου τα προηγούμενα 24ωρα, με το μακελειό στο Charlie Hebdo και τις επιθέσεις που ακολούθησαν, κοστίζοντας τη ζωή 17 αθώων, ενώ τρεις δράστες έπεσαν νεκροί.

Σήμερα γίνεται στο Παρίσι η μεγάλη σιωπηλή πορεία συμπαράστασης και ήδη οι δρόμοι έχουν γεμίσει με δεκάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία Place de la Republique. Συνολικά εκτιμάται ότι θα δώσουν το παρών πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες. Η πορεία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς στο Παρίσι βρίσκονται δεκάδες ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ο Αντώνης Σαμαράς. Περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για την προστασία του κόσμου, ενώ η ασφάλεια έχει ενισχυθεί από 1.350 στρατιώτες - συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών στις στέγες των σπιτιών.Εκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό, στην πορεία του Παρισιού θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο και πιθανά τους Γιώργο Κατρούγκαλο και Κωνσταντίνα Κούνεβα.Ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που θα βρεθούν δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ στη σιωπηλή πορεία είναι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρινγκ-Σμιντ και της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε. Τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την Ρουμανία ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις και την Ουκρανία ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Επίσης είναι εκεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.Στην πορεία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου.Εναν-έναν υποδέχτηκε το πρωί τους ηγέτες στο προεδρικό μέγαρο ο Ολάντ. Εδώ, ο ΝετανιάχουOΦρανσουά Ολάντ με την Ανγκελα Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς

Στο Παρίσι θα βρίσκονται επίσης ηγέτες αφρικανικών χωρών όπως του Μαλί, του Νίγηρα και της Γκαμπόν, όπως και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μεχντί Τζομά, καθώς και ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα. Αντίθετα, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ταξίδεψε στο Παρίσι, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ να εκπροσωπεί τις ΗΠΑ εκεί.Η σιωπηλή πορεία ξεκινάει από την πλατεία της Δημοκρατίας, στο κέντρο του ΠαρισιούΣυγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Charlie Hebdo και εβραϊκό παντοπωλείο φθάνουν στο σημείο όπου θα ξεκινήσει η πορεία:

Συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς όλοι οι Παριζιάνοι κατευθύνονται στο σημείο έναρξης της πορείας

Και στα μπαλκόνια των σπιτιών της γαλλικής πρωτεύουσας οι Παριζιάνοι λένε «Je suis Charile»

Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια

:

iefimerida.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250