Έκτακτα Μέτρα Αστυνόμευσης Εορταστικής Περιόδου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 16:17

Έκτακτα Μέτρα Αστυνόμευσης Εορταστικής Περιόδου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός αστυνόμευσης Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας για την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Τα προληπτικά μέτρα που θα εφαρμοστούν αποσκοπούν στην προστασία της εμπορικής δραστηριότητας, στην ασφάλεια των πολιτών  και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα εντατικής αστυνόμευσης των νησιών του Ιονίου σύμφωνα με τον σχεδιασμό που καταρτίστηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας. 

Η βασική στόχευση του πλέγματος των μέτρων, που ήδη εφαρμόζονται, αποτελεί η  θωράκιση της ασφάλειας της εμπορικής δραστηριότητας και των οικονομικών συναλλαγών, της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας του εμπορικού ιστού των πόλεων των νησιών.

 Αναλυτικότερα βασικοί πυλώνες του σχεδιασμού αποτελούν :

  • ·       Η διαρκής επιτήρηση τραπεζών και εμπορικών καταστημάτων
  • ·       Η αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου
  • Η διαχείριση της κυκλοφορίας από πεζούς τροχονόμους, σε κομβικά σημεία
  • Η αυξημένη αστυνόμευση του εμπορικού ιστού και η προστασία  καταναλωτών και θαμώνων κέντρων διασκέδασης
  • Η διευκόλυνση θρησκευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων στις οποίες συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου

Επισημαίνεται ότι για την εφαρμογή του σχεδιασμού κινητοποιείται το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού και των διαθέσιμων μέσων, ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ωρου.




00 inkefalonia general ad 300X250