Απάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Απόστολου Αλεξόπουλου στην ΕΛΜΕΚΙ - Απάντηση απο τo δεκαπενταμελές του ΓΕΛ Ληξουριου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 22:57

Απάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Απόστολου Αλεξόπουλου στην ΕΛΜΕΚΙ - Απάντηση απο τo δεκαπενταμελές του ΓΕΛ Ληξουριου

Απάντηση στον βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Απόστολο Αλεξόπουλο Τη Δευτέρα 15/12/2014 όπως ανέφερε και ο ίδιος ο βουλευτής στην απάντησή του προς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία φορέων και μαθητών από την Κεφαλονιά, με σκοπό την κατάθεση εκ μέρους τους, ψηφισμάτων που αφορούσαν στην επίλυση προβλημάτων σε θέματα εκπαίδευσης που κλονίζουν ακόμα το νησί μας και τους κατοίκους του.

Στην απάντησή του αυτή υποστήριξε ότι τα όσα έγραψε η ΕΛΜΕ ΚΙ στο δελτίο τύπου της σχετικά με το αίτημα της ποσόστωσης και την στάση του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ως παρόντες στην παραπάνω συνάντηση αισθανόμαστε την ανάγκη να επικυρώσουμε όσα ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ ΚΙ, καθώς εκ μέρους του κυρίου Αλεξόπουλου ειπώθηκε ότι: «Διαφωνήσαμε πέρυσι, πόσο μάλλον φέτος που η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί».

Ακόμα, να υπενθυμίσουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους ζητήσαμε το παραπάνω μέτρο, δεν ήταν μόνο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά δημόσια σχολεία της Ελλάδας αλλά και η γενικότερη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει ένας μαθητής της Κεφαλονιάς δέκα μήνες μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε, ενώ αντιθέτως τα προβλήματα έχουν οξυνθεί.

Με όλο τον σεβασμό, τον ευχαριστούμε που έστω και τώρα εκείνος προσωπικά αλλά και η παράταξή του δείχνει κατανόηση για άλλη μια φορά απέναντι στα προβλήματά μας. Ζητάμε να επανεξεταστεί το θέμα του αντισταθμιστικού μέτρου για τους μαθητές της Κεφαλονιάς από τον ίδιο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με συμπάθεια καθώς το αίτημα είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο. Καμία κακή διάθεση δεν υπήρξε σε όσα η ΕΛΜΕ ΚΙ ανακοίνωσε, ούτε και σε όσα υποστηρίζουμε τώρα εμείς .

Μαρούλης Αλέξανδρος , Παπαδάτος Βασίλειος

Από το Δεκαπενταμελές του Γενικού Λυκείου ΛηξουρίοΥ

Τη Δευτέρα 15/12/2014, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, συνάντηση μεταξύ εμού και αντιπροσωπείας μαζικών φορέων και μαθητών από την Κεφαλονιά.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα εξής :

Αφού άκουσα με προσοχή τα αιτήματα της αντιπροσωπείας, ενημέρωσα ότι και η Βουλευτής μας, κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προώθησε και στήριξε μία σειρά από νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες πήραν βαθιές ανάσες οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που πλήγησαν από τους περσινούς σεισμούς.

Μεταξύ των άλλων  ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής, στήριξε και το αίτημα για ευνοϊκή  μεταχείριση των μαθητών που θα συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

Θεώρησα δίκαια τα αιτήματά τους για τη βελτίωση των υποδομών και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με τις σχολικές αίθουσες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στoυς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σε υπόδειξή τους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των υποδομών, αξιοποιώντας χρήματα που θα προέρχονταν από το ΕΣΠΑ, τους είπα ότι δε γνωρίζω εάν στο νέο ΕΣΠΑ προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για τέτοια έργα και ότι μετά και τις περικοπές και των Δημοσίων Επενδύσεων η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Όσον αφορά στο αίτημά τους για παράταση για άλλα δύο χρόνια της ευνοϊκής μεταχείρισης των αποφοίτων των Λυκείων στις πανελλήνιες εξετάσεις, τους επεσήμανα ότι ελλείψεις καθηγητών, αιθουσών και ανεπαρκής διδασκαλία πολλών μαθημάτων, παρατηρούνται σε πάρα πολλές περιοχές και σχολεία της Ελλάδας και ως εκ τούτου αυτός δεν είναι επαρκής λόγος για να συνεχιστεί η ευνοϊκή αντιμετώπιση των αποφοίτων της Κεφαλονιάς , για άλλα δύο χρόνια. Τόνισα όμως ότι αυτό είναι προσωπική μου άποψη και ότι θα διαβιβάσω το αίτημά τους στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στο Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για να το εξετάσουν.

Άρα τα όσα αναγράφονται στο δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Κ-Ι και αφορούν εμένα και κατ’ επέκταση το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα.

                                                                                                  Απόστολος Αλεξόπουλος

                                                                                               Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250