Στα Χανιά Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ανδρέας Παντελειός σε συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 14:33

Στα Χανιά Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ανδρέας Παντελειός σε συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ανανεωμένο)

Στην 36η  Γενική Συνέλευση  του Επιμελητιριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων που πραγματοποιείται στα Χανιά βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και  το μέλος του Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ κ. Ανδρέας Παντελειός.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του Προέδρου σε Επιμελητηριακή συνάντηση που πραγματοποιείται στην ελληνική επικράτεια μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς, είχε προηγηθεί η εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς στη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στις Σέρρες.

Συζητήθηκε το θέμα της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ το οποίο ξεκίνησε το 2014 και θα ολοκληρωθεί το 2020 κα αφορά την νησιωτική οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παράλληλα υπεγράφη πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει τη στρατηγική συνεργασία  μεταξύ του ΕΟΛΕΝ και του Ελληνικού Δικτύου  Μικρών Νησιών.

Ειδική ενότητα στη Συνέλευση αποτέλεσε και η  αεροπορική σύνδεση των νησιωτικών περιοχών με τη SKY EXPRESS η οποία με έδρα την Κρήτη έχει τη σύνδεση πολλών περιοχών, μεταξύ των οποίων και τα νησιά του Ιονίου.

Με ανακοίνωσή του την 16.12 το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης τονίζει

Πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στις 12 Δεκεμβρίου 2014, η Δημόσια Ακρόασηπου διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) σε
συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) μεθέμα τα "Ευφυή Νησιά".

Την εκδήλωση φιλοξένησε το Επιμελητήριο Χανίων.


Σκοπός της Δημόσιας Ακρόασης ήταν να γίνει μια διαβούλευση με τα μέλητης Ομάδας Εργασίας της  ΕΟΚΕ για τα προβλήματα που δημιουργούνται από
τις εγγενείς μειονεξίες των νησιωτικών περιοχών, ενόψει της υιοθέτησηςσχετικής γνωμοδότησης της ΕΟΚΕ επί του θέματος αυτού και να
διερευνηθούν έξυπνες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.


Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. HenriMalosse, ο Πρόεδρος του INSULEUR κ. Γιώργος Μπενέτος, ο Περιφερειάρχης
Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης.


Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος του Insuleur κ. Μπενέτος, ανέπτυξε την στρατηγική που θα ακολουθήσει το Insuleur για τα επόμενα χρόνια αλλά προαπαιτούμενο έθεσε την ύπαρξη των Επιμελητηρίων στην Χώρα μας αλλά και την μέριμνα βιωσιμότητας του θεσμού προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας αυτών και όχι στην  παραβίαση της ισότητας που θέλει προαποφασισμένα μέτρα  και  αποδυνάμωση της φωνής των μελών που εκπροσωπούμε με δεδομένο ότι ασχολούμαστε με τα προβλήματα των πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελώντας και το μοναδικό όργανο που μπορεί να παρουσιάσει Πανευρωπαϊκά στοιχεία γι αυτές.

Εκ του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

kriti-theof




00 inkefalonia general ad 300X250