«Θετική» κίνηση από ΕΠΑΣ Νοσηλευτών και «Απόπλους» για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Aids (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 15:22

«Θετική» κίνηση από ΕΠΑΣ Νοσηλευτών και «Απόπλους» για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Aids (εικόνες + video)

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Aids, πήραν σήμερα η ΕΠΑΣ Νοσηλευτών και το Κέντρο Πρόληψης  Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους», σε συνεργασία με την «Θετική Φωνή» που είναι ο σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Οι σπουδάστριες της σχολής, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο, μοίρασαν, ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς, αλλά και στα μαγαζιά της περιοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑΣ Σπύρος Σακαλής, ο  επιστημονικός υπεύθυνος του «Απόπλου» Ανδρέας Μαρούλης, αλλά και ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, μίλησαν στην κάμερα του inkefalonia.gr για το πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνονται μέτρα πρόληψης, ώστε να καταπολεμηθεί η ασθένεια που μαστίζει τον πλανήτη.

Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Πρόληψης "Απόπλους" τονίζει

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Απόπλους" με το Σύλλογο οροθετικών Ελλάδος στο HIV "Θετική Φωνή" και σε συνεργασία με την ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Γ.Ν. Κεφαλληνίας πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Σε κεντρικά σημεία του Αργοστολίου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό που αφορούσε στην προφύλαξη από το AIDS, καθώς και στις προληπτικές εξετάσεις που μπορεί ο καθένας να κάνει.

Άν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να κάνει γρήγορα, ανώνυμα, δωρεάν και ανώδυνα τεστ για το HIV στο Athens Checkpoint, που είναι ένα κέντρο πρόληψης για το HIV και προσφέρει ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ, γρήγορο τεστ για τον HIV και διασύνδεση με τις μονάδες υγείας (τηλ. 210-3310400).

Οι παραπάνω δραστηριότητες εντάσσονται στον σχεδιασμό των προληπτικών παρεμβάσεων του Κέντρου Πρόληψης "Απόπλους" σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ουσίες και την εξάπλωση μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως το AIDS, μέσω της χρήσης.

Παρακάτω οι δηλώσεις και εικόνες…

https://www.youtube.com/watch?v=1IgQ-BPHOrI

DSC 0587DSC 0588DSC 0590DSC 0591DSC 0597DSC 0600DSC 0603DSC 0604DSC 0607DSC 0608DSC 0612DSC 0620


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ