H τοποθέτηση της Βουλευτή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με τις εισφορές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 20:03

H τοποθέτηση της Βουλευτή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με τις εισφορές

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μετά από την παρουσίαση του επικείμενου νομοσχεδίου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ν. Ταγαρά για θέματα ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων και εισφορών σε γη και σε χρήμα.

            Μεταξύ άλλων, η βουλευτής αναφέρθηκε α)στις καθυστερήσεις από πλευράς του Υπουργείου της έγκρισης των πολεοδομικών μελετών ακόμα και από τη δεκαετία του 1980, β)στις καθυστερήσεις σύνταξης και κύρωσης των πράξεων εφαρμογής, γ)την έλλειψη εξασφάλισης χρηματοδότησης των ΟΤΑ για τις απαιτούμενες αποζημιώσεις, δ)τον προβληματισμό της ως προς τη σύνταξη ενιαίας μελέτης πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής, ε)για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και στ)την αναντιστοιχία μεταξύ των υψηλών εισφορών σε χρήμα που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες και των πραγματικών αξιών μιας ανύπαρκτης αγοράς ακινήτων. 

            Το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα αφορά χιλιάδες ιδιοκτητών ακινήτων σε όλη τη χώρα, εν τούτοις το σχέδιο νόμου το οποίο κοινοποιήθηκε δεν απαντά στις βασικές ανάγκες και δεν επιλύει χρόνια προβλήματα που έχουν οξυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

                                                          

                                                                                    Αφροδίτη Θεοπεφτάτου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ