Παράταση του μνημονίου-Μένει το ΔΝΤ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 12:38

Παράταση του μνημονίου-Μένει το ΔΝΤ

Μετά την Κυβερνητική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη και ο Ευάγγ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το υπάρχον πρόγραμμα θα παραταθεί. Παραμένει και το ΔΝΤ με το δικό του πρόγραμμα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις εξελίξεις μετά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε ότι «το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου αλλά για τεχνικούς λόγους μπορεί να πάρει μια παράταση», ενώ σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει αφού έχει το δικό του  πρόγραμμα μέχρι το 2016 και είναι στη διακριτική ευχέρεια της Αθήνας να το χρησιμοποιήσει.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν χρειάζεται νέο δάνειο, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και αυτή είναι μια θεωρητική συζήτηση και χαρακτήρισε το Παρίσι «ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης» και «δύσκολες τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις», ενώ τόνισε ότι «το βασικό ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης».

«Χρειάζεται ψυχραιμία, συσπείρωση, ενότητα και όσοι παράγουν αστάθεια λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας», είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μισθούς και συντάξεις» και «όποιος νομίζει ότι είναι εύκολα τα πράγματα κάνει λάθος».

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250