Άλλα 190 έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της Μεταποίησης, Τουρισμού και Υπηρεσιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 07:22

Άλλα 190 έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της Μεταποίησης, Τουρισμού και Υπηρεσιών

Εγκρίθηκε, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η ένταξη στο Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, και του Εμπορίου – Υπηρεσιών, άλλων 190 προτάσεων.

Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 23 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ. Η ένταξη των έργων αυτών είχε αρχικά μπλοκάρει, για τυπικούς λόγους, από τους ενδιάμεσους φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, συστάθηκε Ειδική Επιτροπή η οποία έκανε επανεξέταση των αιτήσεων, μία-προς-μία, και δικαίωσε όσους επενδυτές πληρούσαν τα κριτήρια.  .

Τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια διαχωρίζονται, βάσει του οδηγού εφαρμογής, στους κλάδους των Υπηρεσιών ,Μεταποίησης και Τουρισμού  και το ποσοστό επιχορήγησής τους διαφέρει ανάλογα με την Περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της Επιχείρησης.
 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250