Πανοικοδομική Ενότητα καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου Οικοδόμων Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 07:38

Πανοικοδομική Ενότητα καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου Οικοδόμων Αργοστολίου

Η Πανοικοδομική Ενότητα καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου Οικοδόμων Αργοστολίου, (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ότι έχει μετατρέψει το σωματείο σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία χωρίς καμιά απόφαση του Δ.Σ., σέρνει το σωματείο στην κυριολεξία πίσω από κάθε πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το ταξικό πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων του κλάδου και της  ομοσπονδίας μας. Πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία συμμετείχε στην πρωτοβουλία φορέων του ΣΥΡΙΖΑ  για την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Κεφαλονιάς, χωρίς να έχει συζητήσει το Δ.Σ το πλαίσιο συμμετοχής σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Είναι πλέον φανερό τι ήθελε να κρύψει από τον κλάδο μας η συγκεκριμένη πλειοψηφία. Αλήθεια δεν είναι η πολιτική της ΕΕ που προσκυνά ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκποιεί όλα τα αεροδρόμια της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο υποθηκεύοντας τα λαϊκά εισοδήματα; Γιατί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωτοβουλίας των φορέων του δεν συμπεριλαμβάνει και τα κεντρικά αεροδρόμια της χώρας παρά μόνο τα περιφερειακά; Ο χαρακτηρισμός τους ως κερδοφόρα δεν παραπέμπει άραγε στη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα ακριβά εισιτήρια που γεμίζουν τις τσέπες των επιχειρηματιών;  

 Η συγκεκριμένη πλειοψηφία που κατ' επανάληψη έχει κάνει το σωματείο όργανο του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ίδια που κατά καιρούς και προκειμένου να δημιουργήσει τα αναγκαία προσχήματα για να μην κάνει τίποτε για την οργάνωση των αγώνων και του κλάδου, μιλάει για καπελώματα του ΠΑΜΕ. Γίνεται ακόμα πιο σαφές πως η πλειοψηφία του σωματείου και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την συγκρότηση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που θα παίξει τον ίδιο ρόλο που έπαιζαν τόσα χρόνια η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ. Αλήθεια τι κοινά συμφέροντα μπορεί να έχει ο κλάδος των  οικοδόμων  που ασφυκτιά από την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία και την ανέχεια με την Ένωση Ξενοδόχων, που η πλειοψηφία του σωματείου οικοδόμων συνυπογράφει μαζί της το συγκεκριμένο ψήφισμα, θολώνοντας τα νερά και κρύβοντας τους πραγματικούς ενόχους για όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που λεηλατούν τα λαϊκά νοικοκυριά;

Η Πανοικοδομική Ενότητα καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Να δώσουν την απάντηση με το δυνάμωμα και την ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος κόντρα σε κάθε μείγμα διαχείρισης αριστερής ή φιλελεύθερης που εξυπηρετεί τα μονοπώλια. Άμεση και δυναμική πρώτη απάντηση να είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 27 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στο ΕΚΚΙ.

Η Πανοικοδομική Ενότητα θεωρεί ότι η μόνη πρόταση που εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα είναι :

  •                Καμιά ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου.
    •    Να μη διαλυθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
  •                Η ΥΠΑ πρέπει να είναι ενιαία και δημόσια υπηρεσία ενταγμένη σε ένα δημόσιο φορέα αερομεταφορών για ασφαλή , συχνή , οικονομική και ποιοτική μεταφορά.
  •                Ο ελληνικός εναέριος χώρος να μην καταστεί ενιαίος εναέριος χώρος της ΕΕ αλλά να παραμείνει στην αποκλειστική κυριότητα του ελληνικού κράτους για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και την αποτελεσματική ασφάλεια των πτήσεων.
  •                Καμιά απόλυση εργαζόμενου. Υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης. Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 25/11/2014                                   Η Πανοικοδομική Ενότητα