Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο ψαράδων που βούλιαξε η βάρκα τους κοντά στο νησάκι Δίας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 10:36

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο ψαράδων που βούλιαξε η βάρκα τους κοντά στο νησάκι Δίας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ερασιτεχνών ψαράδων (60 και 30 ετων) από την Κεφαλονιά, καθώς το βαρκάκι στο οποίο επέβαιναν για άγνωστους λόγους έμπασε νερά και ναυάγησε κοντά στο νησάκι Δίας . Οι δύο άνδρες πρόλαβαν και με τα κινητά τους ειδοποίησαν το Λιμενικό, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα και μαζί με ένα αλιευτικό από την Αγία Πελαγία τους εντόπισε και τους περισυνέλεξε. Οι δύο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε να μεταβούν στο Νοσοκομείο.

Με ανακοίνωσή της η Λιμενική Αρχή τονίζει τα εξής για το συμβάν

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για εισροή υδάτων σε ερασιτεχνική λέμβο με δύο (02) επιβαίνοντες, 60 και 30 ετών αντίστοιχα, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κεφαλληνίας πλησίον βραχονησίδας Δίας.

Άμεσα ενημερώθηκαν όλα τα παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, ενώ στην περιοχή έσπευσε το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Ν.Α. 548 στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Λίγο αργότερα το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» εντόπισε τα δύο (02) άτομα και περισυνέλεξε τον 60χρονο, ενώ ο 30χρονος περισυνελέγει από επαγγελματικό αλιευτικό «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Ι. 239.

Οι ανωτέρω διασωθέντες διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ το σκάφος «ΑΝΤΖΕΛΑ» Λ.Α. 1063 στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250