Κλείνουν με το «έτσι θέλω» την ΕΠΑΣ Νοσηλευτών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 14:24

Κλείνουν με το «έτσι θέλω» την ΕΠΑΣ Νοσηλευτών

Ένα άρθρο (υπ’  αριθμόν  71) στο υπό ψήφιση παράρτημα του σχεδίου Νόμου για την Υγεία βάζει «φωτιές» στο μέλλον ΕΠΑΣ Νοσηλευτών,  την οποία ουσιαστικά και καταργεί. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0545

Και παρότι τόσο ο διευθυντής της Σχολής, κ. Σπύρος Σακαλής και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος είχαν πάρει διαβεβαιώσεις ότι η σχολή της Κεφαλονιάς όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα αναβαθμιστεί σε ΙΕΚ, πλέον με αυτό το άρθρο αποφασίζεται ότι θα παραμείνουν σε όλη την Ελλάδα μόνο δύο ΙΕΚ (από τα 45 που υποτίθεται θα δημιουργούνταν), ένα στην Αθήνα (Ευαγγελισμό) και ένα ακόμα στην Θεσσαλονίκη (στο Νοσοκομείο Παπανικολάου)!

Με άλλα λόγια, αν περάσει  το προς ψήφιση αυτό το άρθρο τότε μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα «ταφόπλακα»  στην σχολή Νοσηλευτών της Κεφαλονιάς που εδώ και δεκαετίες, δίνει με αξιοπρέπεια, μια επιπλέον επιλογή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, φέρνοντας μάλιστα στο νησί μας σπουδαστές και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω στα λεγόμενα του κ. Σακαλή, υπήρχε ένα σχέδιο «αποκοίμισης»  για τα όσα ετοιμάζονταν στη σχολή Νοσηλευτών, καλμάροντας τις όποιες αντιδράσεις που προέκυπταν από τη μη έλευση νέων σπουδαστών για το σχολική χρονιά 2014-2015, λέγοντας επισήμως και ανεπισήμως ότι η σχολή δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα αναβαθμιστεί.

Τα έγγραφο που ανάβει φωτιές όσον αφορά το μέλλον της ΕΠΑΣ

DSC 0546

Εξυπακούεται ότι αν τελικά η σχολή κλείσει, θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για το νησί, που θα χάσει άλλο ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό τμήμα του.

Παρακάτω οι δηλώσεις του κ. Σακαλή

https://www.youtube.com/watch?v=3porXXdr1jE


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250