Στο μονοπάτι των κυπαρισσιών στο Φισκάρδο η ορειβατική λέσχη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 10:31

Στο μονοπάτι των κυπαρισσιών στο Φισκάρδο η ορειβατική λέσχη

Αυτή την Κυριακή 2-11-14 η Ορειβατική Λέσχη θα μας ταξιδέψει στο μονοπάτι των κυπαρισσιών στο Φισκάρδο.
 
Πρόκειται για μια καινούργια όμορφη διαδρομή που ξεκινάει και καταλήγει στο Φισκάρδο. Βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου πάνω σε μονοπάτια. Αφού φτάσει από το Φισκάρδο στο μαγευτικό Φώκι, μέσα από μια πολύ όμορφη διαδρομή με κυπαρίσσια που «πατάει» πάνω σε χτιστό μονοπάτι, ανηφορίζει σχετικά απότομα προς το πολύ όμορφο χωριό των Τσελεντάτων, το οποίο την άνοιξη υποδέχεται τον πεζοπόρο με αμέτρητα κρίνα, ενώ ο επισκέπτης θα μπορεί να περπατήσει στα παλιά σοκάκια, να θαυμάσει τα παλιά πέτρινα σπίτια με τις φροντισμένες αυλές και να κάνει μια στάση ξεκούρασης αγναντεύοντας τη θέα προς την Ιθάκη. Η διαδρομή καταλήγει στον ερειπωμένο οικισμό της περιοχής Σπηλιόβουνο με το παλιό ελαιοτριβείο, τον ανεμόμυλο που άλεθε κριθάρι και σιτάρι έως και το 1950 και τις οροφές σπηλιών ολόγυρα, εξ ου και το όνομα της περιοχής.

Επειδή θα μπει λεωφορείο, είναι απαραίτητη η δήλωση της συμμετοχής στον  αρχηγό μεχρι την Παρασκευη βραδυ 31-10-14. Κοστος συμμετοχης: 5 ευρω  (εξοδα λεωφορείου).

 
Οι αναχωρήσεις γίνονται μπροστά από το το γηπεδο ποδοσφαιρου Αργοστολίου (προπύλαια) στις 8 π.μ. και οι συμμετέχοντες έρχονται με δική τους ευθύνη για την κατάσταση της υγείας τους και το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.

Βαθμός δυσκολίας Α και ώρες πορείας 3,5. 

Αρχηγός : Γιώργος Ατζελίδης (τηλ.6945906637)

Οδηγός διαδρομής : Κώστας Κατσαμπίρης



00 inkefalonia general ad 300X250