«Ημέρες καριέρας» από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 09:22

«Ημέρες καριέρας» από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων!

Ημερίδα με τίτλο «Ημέρες καριέρας» διοργάνωσε το γραφείο διασύνδεσης και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ), στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι.Ρεπορτάζ: Αιμιλία Παυλάτου



Ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Καθηγητής, κ. Σωτήριος Σούλης έδωσε την έναρξη της ημερίδας και έκανε μια εισαγωγή περί οικονομίας και αναγκαίας αναστρεψιμότητας της κοινωνικο-οικονομικής αντίληψης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι φοιτητές στο νησί μας γιατί αυτό θα οδηγήσει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Ανέλυσε τους τομείς που μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι φοιτητές στην Κεφαλονιά ανάλογα με τις σπουδές τους ενώ τους προέτρεψε όταν θα έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις να δημιουργήσουν μελλοντικά τη δική τους επιχείρηση εντός του νησιού μας.

Ο Καθηγητής, κ. Γεώργιος Μιαούλης έκανε παρουσίαση της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ) ενώ ο Καθηγητής, κ Χριστόφορος Μαγουλάς παρουσίασε τη διαδικασία της Ημερίδας.

Τις «Τεχνικές Συνέντευξης» ανέπτυξαν ο Διδάκτωρ επικοινωνίας και ΜΜΕ, Κοινωνιολόγος, κ. Κώστας Α. Πετράκης και ο Διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης και Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Σάββας Μακρίδης.

Στο τέλος των ομιλιών οι φοιτητές των Τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είχαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις Τεχνικές Συνέντευξης καθώς πολλοί επιχειρηματίες του νησιού είχαν έρθει στο χώρο του εμπορικού επιμελητηρίου με σκοπό να πάρουν συνέντευξη για δουλειά απ' όσους φοιτητές το επιθυμούσαν.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους συντέλεσαν στη διοργάνωση και διεκπεραίωση αυτής της εκδήλωσης που πραγματικά ήταν ένα πολύτιμο μάθημα και μια εμπειρία ζωής για τους φοιτητές.