Ετοιμάζεται Πτωχευτικό Δίκαιο των ιδιωτών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 07:23

Ετοιμάζεται Πτωχευτικό Δίκαιο των ιδιωτών
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης σε τηλεοπτικό κανάλι την Κυρική το πρωϊ, ανάφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
1.     Η κατάσταση τώρα, επιτρέπει, πρώτα να δοθούν λύσεις στα κόκκινα δάνεια, στεγαστικά κ.λ.π. και στη συνέχεια να δημιουργηθεί ένα Δίκαιο των ιδιωτών και των επιχειρήσεων μοντέρνο, που να φέρνει στην Ελλάδα το πλαίσιο που υπάρχει και στις προηγμένες χώρες.

Θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία Πτωχευτικό Δίκαιο των ιδιωτών και έχει σταλεί ήδη το πλαίσιο βασικών αρχών στη τρόϊκα. Ετοιμάζεται ,λοιπόν, μια συνολική σειρά παρεμβάσεων, ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών. Οτιδήποτε ο ιδιώτης κάνει ασκώντας μια δραστηριότητα στον ιδιωτικό του χώρο- όχι ως επιχειρηματίας- εάν αστοχήσει τίμια, θα μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα προαναφερόμενα προγραμματίζονται για τους επόμενους 4 μήνες.

2.     Το σχέδιο ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια δόθηκε στην τρόικα στις 14 Αυγούστου Ζητήθηκαν κάποιες ομογενοποιήσεις ρυθμίσεων αλλά αυτό δεν ήταν το πρόβλημα .Το θέμα ήταν και είναι να  αποδειχθεί πόσο αποδοτικό θα είναι αυτό για την οικονομία. Για να έρθει πρέπει να υπάρχει συμφωνία με την τρόϊκα και η εκτίμηση είναι ότι θα επιτευχθεί και ,μάλιστα, μέσα στον Νοέμβριο .