«Ματωμένο» φεγγάρι σήμερα στον ουρανό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 09:29

«Ματωμένο» φεγγάρι σήμερα στον ουρανό

Ματωμένο φεγγάρι σήμερα με ολική έκλειψη σελήνης που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι

Ματωμένο φεγγάρι σήμερα με ολική έκλειψη σελήνης που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι η δεύτερη ολική έκλειψη σελήνης φέτος και θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, όχι όμως και από την Ευρώπη και την Αφρική, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa.

Επειδή αυτή η έκλειψη θα συμβεί δύο ημέρες μετά το σεληνιακό περίγειο, το οποίο είναι το σημείο, όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη Γη, η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο «ματωμένο φεγγάρι», της 15ης Απριλίου. 

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά. Η έκλειψη αυτή θα σημειωθεί στις 6:25 το πρωί στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, δηλαδή περί τις 13:25 ώρα Ελλάδας. Οι ιστότοποι της Nasa και του ρομποτικού τηλεσκοπίου Slooh θα παρουσιάσουν ζωντανά την εξέλιξη του φαινομένου. Οι επόμενες εκλείψεις είναι στις 4 Απριλίου και στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015.


thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250