Σάμη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών μετά την επιβολή «τσουχτερών» προστίμων στις επιχειρήσεις τους (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 19:18

Σάμη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών μετά την επιβολή «τσουχτερών» προστίμων στις επιχειρήσεις τους (VIDEO)

Του Χρήστου Λαμπράκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης της Σάμης, με αφορμή την επιβολή προστίμων λόγω της τοποθέτησης για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους, τεντών, κατά μήκος της περιοχής.

Τα πρόστιμα που καλούνται να καταβάλουν είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά», αγγίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τις 12.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό για όλους τους επιχειρηματίες ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Αφορμή για την επιβολή τους στάθηκε η απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία η τοποθέτηση των τεντών είναι παράνομη.

Σε μια προσπάθεια να καταδείξουν την άδική, κατ’ αυτούς, επιβολή των προστίμων, οι επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της περιοχής ζητώντας την ακύρωση των προστίμων αλλά παράλληλα και τη διευθέτηση του θέματος ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

Μιλώντας στο INKEFALONIA.GR κάποιοι εξ’ αυτών τόνισαν τον παραλογισμό του γεγονότος ότι για περισσότερα από 20 χρόνια οι τέντες ήταν καθ’ όλα νόμιμες για την Πολιτεία, καθώς πλήρωναν τις ανάλογες εισφορές στο Λιμενικό Ταμείο, κάτι που δεν ισχύει πλέον σήμερα.

Σύσσωμοι οι επιχειρηματίες εξέφρασαν την απόγνωσή τους καθώς βιώνουν τον απόλυτο οικονομικό μαρασμό, ιδιαίτερα μετά τη διακοπή της εκτέλεσης των δρομολογίων που συνδέουν το νησί μας με την Πάτρα.

«Η επιβολή των προστίμων αποτελεί ταφόπλακα για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει χαρακτηριστικά ένας εξ’ αυτών.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν η Βουλευτής Α. Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Λυκούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γ. Τζωρτζάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θ. Φλωράτος από τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» και Μ. Δημητράτος από το συνδυασμό «Ριζοσπάστες Ξανά» και ο Σ. Γρηγορόπουλος από τον Εμποροεπαγγεματικό Σύλλογο.

  • Τι αποφασίστηκε

Μετά από ανοιχτή συζήτηση των εκπροσώπων των φορέων και των καταστηματαρχών αποφασίστηκε η μετάβαση στην Αθήνα αντιπροσωπείας αποτελούμενη από τη Βουλευτή, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Αντιδήμαρχο καθώς και δυο εκπροσώπους των καταστηματαρχών για περεταίρω ενέργειες σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί το θέμα.

Δείτε στο VIDEO που ακολουθεί αποσπάσματα από την τοποθέτηση του εκπροσώπου των καταστηματαρχών Δημήτρη Τζαννετάτου ο οποίος περιέγραψε γλαφυρά το όλο θέμα αλλά και τις τοποθετήσεις των Φορέων.

https://youtu.be/G20F3auwjFM

Τα καταστήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας παρέμειναν κλειστάDSC 0003DSC 0006DSC 0007DSC 0010DSC 0011DSC 0012DSC 0015DSC 0016DSC 0018DSC 0020DSC 0021DSC 0023DSC 0025


Ετικέτες: