Χωματερή στην περιοχή της Μαρίνας Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 07:57

Χωματερή στην περιοχή της Μαρίνας Αργοστολίου

Κύριοι αρμόδιοι Τις προάλλες, στον απογευματινό μου περίπατο, στη παραλία της πόλης είπα να ξεστρατίσω για να δω πως προχωράει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας. Μου προκάλεσε έκπληξη η μη ύπαρξη φύλαξης στο χώρο του εργοταξίου και η ευκολία με την οποία ανέβηκα στη γέφυρά μας. Περπατώντας και χαζοπαζαρεύοντας για λίγη ώρα έφτασα μέχρι την μαρίνα της πόλης (ο θεός να την κάνει μαρίνα). Τι ρυπαρός χώρος θεέ μου. Παντού σκουπίδια και εγκατάλειψη. Σκέτη χωματερή.

Κάποιος αρμόδιος πρέπει να φροντίσει να ευπρεπιστεί ο χώρος. Σκουπιδότοπος έχει καταντήσει. Υπάρχουν και κάτι πλοιάρια αραγμένα που σαπίζουν και χειροτερεύουν περισσότερο το χώρο. Ρώτησα έναν περαστικό και μου είπε ότι είναι κατασχεμένα από το Κράτος για διάφορους λόγους. Μα καλά, τόσο ανίκανο είναι αυτό το κράτος μας. Δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει; Αν δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει ας τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους να τα βάλουν πάλι στη δουλεία. Κρίση έχουμε. Πρέπει να ανοίξουν οι δουλειές.

Είναι κρίμα να υπάρχει τέτοια εγκατάλειψη δίπλα στο αρχαιολογικό μνημείο της πόλης. Κάνω έκκληση σε κάθε αρμόδιο, στον Αντιδήμαρχο, στο Λιμενικό Ταμείο, να καθαρίσουν το χώρο και να αξιοποιήσουν τα πλοιάρια που σαπίζουν.

Μετα τιμής,

Τηλέμαχος Δημητρίου Φαμπιάτος

Συνταξιούχος ΤΕΒΕ




00 inkefalonia general ad 300X250