Βρέθηκαν οι τρείς δράστες που έβαλαν φωτιά σε σκύλο στην Άρτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 14:19

Βρέθηκαν οι τρείς δράστες που έβαλαν φωτιά σε σκύλο στην Άρτα

Τρείς είναι τελικά οι δράστες της βάναυσης κακοποίησης σκύλου στην Άρτα. Το άτυχο ζώο είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υλικό και του είχαν βάλει φωτιά. Εκτός από τους τρείς, σύμφωνα με την αστυνομία, αναζητείται και ο τέταρτος που βιντεοσκοπούσε την εγκληματική πράξη και ανέβασε το βίντεο στο facebook. Στις έρευνες συμμετείχαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, πρόκειται για τρεις ανήλικους Ρομά.


Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς….. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

Με την συνδρομή και των εισαγγελικών αρχών, έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο σε καταυλισμό Ρομά στην Άρτα.

Το πρωί, σε επιχείρηση της αστυνομίας εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Οι διαχειριστές των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν – διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.




00 inkefalonia general ad 300X250