Ανθίσει η ενοικίαση κατοικιών σε τουρίστες - Οι τιμές στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 20:24

Ανθίσει η ενοικίαση κατοικιών σε τουρίστες - Οι τιμές στην Κεφαλονιά

Το κύμα τουριστών που έφτασε φέτος στην Ελλάδα και απλώθηκε σχεδόν σε όλη τη χώρα δεν απορροφήθηκε μόνο από τις μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αλλά και από οικίες των οποίων οι ιδιοκτήτων έδωσαν προς ενοικίαση.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, σε μία σημαντική «δεξαμενή» άντλησης ξένων τουριστών εξελίσσεται η εξοχική κατοικία, κυρίως μέσω της ενοικίασης των ακινήτων.

Μόνο φέτος ο αριθμός των ξένων, οι οποίοι επέλεξαν να επισκεφθούν τη χώρα και να διαμείνουν σε επιπλωμένες βίλες και επαύλεις ανά την Ελλάδα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών και παραγόντων της αγοράς ακινήτων.

Οι εκτιμήσεις τους για το 2015 είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικές. Σε αντιδιαστολή με τις πωλήσεις, οι οποίες παραμένουν αναιμικές, παρά το αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων να επενδύσουν σε ελληνικά ακίνητα πάνω από 250.000 ευρώ, με δέλεαρ τη χορήγηση πενταετούς άδειας παραμονής οι ενοικιάσεις παραθεριστικών κατοικιών βαίνουν διαρκώς αυξανόμενες.

Μέσω αυτών η χώρα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουριστικό χάρτη. Η αυξημένη ζήτηση καλύπτεται καταρχάς από χιλιάδες κατασκευαστές που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πουλήσουν τα νέα κτίσματά τους και όσοι πέτυχαν να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος από αυτού του είδους τις μισθώσεις.

Επίσης, η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού, επέτρεψε σε περίπου 70.000 ιδιοκτήτες να νοικιάσουν τα ακίνητά τους, τα οποία μέχρι πρότινος δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές εμπορικής μίσθωσης και δη χωρίς να χρειάζεται να κάνουν έναρξη επαγγέλματος.

iefimerida