Διοικητής Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Σύντομα το Νοσοκομείο θα λειτουργεί έτσι όπως πρέπει να λειτουργεί – Δεν ήρθα εδώ για να εξαργυρώσω γραμμάτια»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 15:50

Διοικητής Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Σύντομα το Νοσοκομείο θα λειτουργεί έτσι όπως πρέπει να λειτουργεί – Δεν ήρθα εδώ για να εξαργυρώσω γραμμάτια»

Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είναι πάρα πολλά στην Κεφαλονιά και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά και «καυτά» ζητήματα που υπάρχουν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το παρών στην συνέντευξη έδωσε και  ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και νομικός του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Διονύσης Μαρκάτος, ο οποίος  έθεσε και αυτός κάποια σημαντικά ζητήματα, κάνοντας παράλληλα και κάποιες πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Ευχή βέβαια όλων είναι τα όσα «αισιόδοξα» εκφράστηκαν δια στόματος του κ. Ζαφειρόπουλου,  να γίνουν σύντομα  πράξεις και οι πολίτες της Κεφαλονιάς να αποκτήσουν την περίθαλψη που δικαιούνται.

DSC 0130

«Να σταματήσει να αιωρείται η ψευδολογία»

«Προχωρήσαμε σε αυτή τη συνέντευξη για να σταματήσει να αιωρείται μια ακατάσχετη ψευδολογία από κάποιους συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Ζαφειρόπουλου και αμέσως μπήκε στο …ψητό.

«Η νέα πτέρυγα Βεργωτή εκτίναξε τον προϋπολογισμό. Πήραμε τα χρήματα και μέχρι τέλος του έτους το Νοσοκομείο θα λειτουργεί έτσι όπως πρέπει να λειτουργεί»

«Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου εκτελείται ακριβώς και κατά γράμμα. Απλά η διαφορά είναι πως ανοίξαμε λόγω και των σεισμών την υπερσύγχρονη πτέρυγα Βεργωτή με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερες υποδομές και ως εκ τούτου χρειάζονται και περισσότερα χρήματα.  Χρειαζόμαστε για να την λειτουργήσουμε γύρω στις 500.000 ευρώ. Πήραμε από αυτά τα χρήματα ήδη τις 300.000 ευρώ και μέχρι τέλος του χρόνου το Νοσοκομείο θα λειτουργεί έτσι όπως πρέπει να λειτουργεί. Για το 2015 θα γίνει νέος προϋπολογισμός και πλέον θα υπολογιστεί και το κόστος για την νέα πτέρυγα Βεργωτή.

DSC 0134

Απόκλιση 300.000 ευρώ λόγω της λειτουργίας της πτέρυγας Βεργωτή είχε ο Προυπολογισμός του Νοσοκομείου μέχρι 31/8 του 2014

«Εχει βγει κονδύλι για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς»

«Και για το Νοσοκομείο Αργοστολίου και για το Νοσοκομείο Ληξουρίου και για δύο αγροτικά κέντρα έχει γίνει πλήρη μελέτη και έχει βγει ένα κόστος γύρω στις 500.000 ευρώ για να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς. Είναι θέμα χρόνου να εκταμιευτούν τα λεφτά να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών».

«Θα δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ από το ίδρυμα Βεργωτή για ανάπλαση των χώρων του Νοσοκομείου»

Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε επίσης πως από το ΔΣ του Ιδρύματος Βεργωτή, αποφασίστηκε να δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ για εργασίες ανάπλασης των  χώρων του Νοσοκομείου. «Θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τμήμα επειγόντων περιστατικών και θα διαμορφωθούν και άλλα τμήματα. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν σε συνεργασία του Ιδρύματος Βεργωτή με το Υπουργείο Υγείας και η σύμβαση αυτή θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε επίσης και το θέμα της Δωρεάς Λιβιεράτου για ανέγερση νέας πτέρυγας στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

«Με τις νέες προσλήψεις θα βελτιώσουμε την εικόνα του Νοσοκομείου»

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού τόνισε:

«Το Νοσοκομείο στέκεται ακόμα σε αξιοπρεπή επίπεδα χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού του. Όπως γνωρίζεται όλοι το προσωπικό είναι λειψό, ωστόσο υπάρχει κονδύλι σε τέσσερα Υπουργεία για πρόσληψη προσωπικού. Μέχρι το τέλος του 2014 θα γίνουν περίπου 300 προσλήψεις προσωπικού. Μέσα στο 2015 και εδώ δεσμεύτηκε ο Υπουργός θα γίνουν προσλήψεις 1500 γιατρών και 2500 νοσηλευτών ανά την επικράτεια. Με αυτές τις προσλήψεις θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του Νοσοκομείου».

Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Ζαφειρόπουλος εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει  και επιπλέον κίνητρα (δωρεάν στέγαση και σίτιση)  στους γιατρούς για να έρθουν και να μείνουν στην Κεφαλονιά.

DSC 0133

Παράλληλα, ο  κ. Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου, για την οποία τόνισε πως : «έχει γίνει πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και στην Κεφαλονιά, αλλά και στην Αθήνα που ήταν στο έλεος του Θεού. Έχει πλέον ανοίξει ο φάκελος και θα γίνουν και ενέργειες εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας προς όφελος του Νοσοκομείου».

Καταλήγοντας στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε πως «Δεν ήρθα στην Κεφαλονιά για να εξαργυρώσω  γραμμάτια. Είμαι αποφασισμένος να κάνω δουλειά».

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος


Record audio or upload mp3 >>

 

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο κ. Μαρκάτος, ο οποίος από την πλευρά του επεσήμανε πως «Είναι δεδομένη η προσπάθεια όλων μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις που όμως προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να καλυφθούν. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και εδώ θέλω να τονίσω πως είναι καθοριστική η συνεισφορά γιατρών και Νοσηλευτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο».

Δ. Μαρκάτος: "Ο Ιατρικός Σύλλογος μου ζήταγε απο το 2011 να μην φέρνω γιατρούς"

Ο Μαρκάτος έδωσε συνέχεια  και στο θέμα της ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου για το θέμα των Ιατρών που έρχονται στο Μαντζαβινάτειο για να εξετάσουν ασθενείς από άλλα μέρη της Ελλάδας τονίζοντας πως: «Από το 2011 με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος μου ζητούσε να μην ξαναφέρω γιατρούς στο Νοσοκομείο και μου είχαν πει ότι αν συνεχίσω θα με πάνε στον Εισαγγελέα και ότι τους φέρνω για την προσωπική μου προβολή» παράλληλα ο κ. Μαρκάτος αναφέρθηκε και στην Επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου την οποία κατηγόρησε ότι «αρνήθηκε να μου παραχωρήσει γιατρούς από το Νοσοκομείο του Αργοστολίου να κάνουν μία φορά το μήνα εξετάσεις σε ασθενείς στο Ληξούρι».

DSC 0132

Ακούστε παρακάτω όλη τη δήλωση του κ. Μαρκάτου


Record audio or upload mp3 >>

Από τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους ο κ. Ζαφειρόπουλος  απάντησε όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας στην Κεφαλονιά λέγοντας πως πλέον αυτά ανήκουν στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα!

Επίσης τόνισε πως δεν υπάρχουν οι οδηγοί για να οδηγήσουν τα ασθενοφόρα «Όλοι οι οδηγοί πήγαν στο ΕΚΑΒ» , ενώ τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ελλείψεις σε γιατρούς «πλέον υπάρχει οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά, αλλά και να λυθεί το πρόβλημα επικοινωνίας με το Νοσοκομείο, που δυσκόλευε την ζωή πολιτών που ζουν μακριά από το Αργοστόλι.

Περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις του κ. Ζαφειρόπουλου στο παρακάτω ηχογραφημένο


Record and upload voice >>