Νέα συνάντηση Α.Θεοπεφτάτου με υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για τα προβλήματα στην Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:11

Νέα συνάντηση Α.Θεοπεφτάτου με υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για τα προβλήματα στην Παιδεία

Εκ νέου συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Ανδρέα Λοβέρδο, χτες η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προκειμένου να συζητηθούν μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών που είναι στην αρμοδιότητά του. Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση είχε γίνει στις 29.7.2014.

Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε η διεύρυνση της δυνατότητας μετεγγραφής φοιτητών ακόμα και στο δεύτερο έτος αλλά και για φοιτητές που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές του λόγω της αυξανόμενης φτώχειας των οικογενειών τους αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων των νησιωτικών περιοχών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και τα θέματα επισκευής των σχολείων αλλά και η φημολογούμενη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Για το τελευταίο, ο Υπουργός συντάχθηκε με την κυβερνητική πολιτική που βασίζει τη συνέχεια της λειτουργίας των Ιδρυμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ στους «ίδιους πόρους» τη στιγμή που το Υπουργείο που δεν προέβη στην κατάλληλη στελέχωση, στη διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων, στο διορισμό των εκλεγμένων μελών της ΔΕΠ, στην αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται αλλά και στην εφαρμογή του περίφημου 1 προς 10 σε συνταξιοδοτήσεις/προσλήψεις.

Αθήνα, 19/9/2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου




00 inkefalonia general ad 300X250