Βράβευσαν το σθένος και το θάρρος των δύο λιμενικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 16:41

Βράβευσαν το σθένος και το θάρρος των δύο λιμενικών

Το θάρρος και το σθένος των δύο λιμενικών, που παρά τον κίνδυνο, έπεσαν στη θάλασσα και έσωσαν τη ζωή σε έναν συμπολίτη μας, τίμησε και βράβευσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του νησιού δια χειρός του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής


Στην αίθουσα της αντιπεριφέρειας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, ο διοικητής της Αστυνομικής διέυθυνσης Κεφαλληνίας κ. Παναγιώτης Φιλίππου εξήραν το σθένος και την ανδρεία των δυο λιμενικών. Του Υποπλοίαρχου, Στάθη Κουκουνάρη και του Επικελευστή, Ιωάννη Παθέκα.


«Κοιταχτήκαμε στα μάτια, δεν είπαμε τίποτα ο ένας στον άλλο και βουτήξαμε. Κάναμε το αυτονόητο» δήλωσαν και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα όσων παρευρίσκονταν στην αίθουσα.

Οι δύο βαθμοφόροι έπεσαν στην θάλασσα και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, το Σάββατο 12.5.2012, Βρετανό υπήκοο λίγα δευτερόλεπτα πριν βυθιστεί το όχημά του στη θάλασσα σε απόσταση δεκαπέντε περίπου μέτρων από την προβλήτα εντός του περίφρακτου χώρου του Λιμένα Αργοστολίου.
Τέτοιες πράξεις είναι σίγουρα ότι έχουν αξία ανεκτίμητη!




00 inkefalonia general ad 300X250