Σύλλογος ΑμέΑ «Η Ελπίδα»: H νέα σχολική χρονιά στα Ειδικά σχολεία του Νομού μας με περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 11:02

Σύλλογος ΑμέΑ «Η Ελπίδα»:  H νέα σχολική χρονιά στα Ειδικά σχολεία του Νομού μας με περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία τους

Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και για τα Ειδικά Σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε τις ευχές του . Τα προβλήματα όμως περισσότερα και σοβαρότερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά. Πίεση από τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανοίξουν το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Περατάτων και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Φαρακλάτων, με ανύπαρκτο ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.  

Έχει εξασφαλισθεί η μεταφορά από και προς τα σχολεία μόνο για τα μισά παιδιά του κάθε σχολείου ( τα υπόλοιπα θα ξεκουράζονται σπίτι τους ).
Πρόβλημα χώρων διδασκαλίας για το Ειδικό Δημοτικό Περατάτων. Χρήζει άμεσης τοποθέτησης δυο νέων αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ .


Πρόβλημα στο κτίριο , στη ράμπα αναπήρων και στον προαύλιο χώρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φαρακλάτων (έχει μείνει με τις ζημιές των σεισμών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.


Αν με αυτά τα προβλήματα οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας βλέπουν Καλή τη φετινή σχολική χρονιά ,εμείς οι γονείς βλέπουμε τον παραγκωνισμό των παιδιών μας και τη σταδιακή διάλυση των Ειδικών Σχολείων.


Σαν Σύλλογος ευχόμαστε στους Διευθυντές και το προσωπικό αυτών των σχολείων κουράγιο και δύναμη, αυτή τη σχολική χρονιά .Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα που το ευχόμαστε και το ελπίζουμε .Γατί αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση και στην ασφαλή διαμονή τους στο χώρο του σχολείου.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΜΕΑ –Η ΕΛΠΙΔΑ-




00 inkefalonia general ad 300X250