Επιστολή Θεόφιλου Μιχαλάτου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ελλείψεις προσωπικού στην Αστυνομία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 11:25

Επιστολή Θεόφιλου Μιχαλάτου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ελλείψεις προσωπικού στην Αστυνομία

Προς Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια   ΘΕΜΑ: Άμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με λύπη και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι ενημερωθήκαμε, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας & Ιθάκης,  για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι των νησιών μας από την έλλειψη προσωπικού κατά την καθημερινή εκτέλεση του λειτουργήματος τους. Όλα τα Αστυνομικά Τμήματα των νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  ο Αστυνομικός Σταθμός   Φισκάρδου καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Αργοστολίου λειτουργούν με σημαντικά μειωμένη αστυνομική δύναμη που φθάνει το 70%.

Το υπάρχον προσωπικό επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο ζήλο και φιλότιμο, προσπαθεί να καλύψει τις αυξανόμενες  ανάγκες των δύο  νησιών και να παρέχει σε μας τους πολίτες το τόσο σημαντικό  αίσθημα της ασφάλειας.

‘Όμως η ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής μορφολογίας των νησιών με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, ο μεγάλος όγκος επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο από διαφορετικά μάλιστα σημεία εσόδου (αεροδρόμιο, λιμάνια, αγκυροβόλια) αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατοι σεισμοί δυσχεραίνουν το έργο τους και  επιβάλλουν την άμεση στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων. Διαφορετικά όχι μόνο θα υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό αλλά και το υπάρχον δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί όχι μόνο πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας αλλά και βασική υποχρέωση αυτής. Αν και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα λόγω της κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, σας καλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας & Ιθάκης και να ενισχύσετε άμεσα την αστυνομική δύναμη των νησιών μας.

Ευελπιστώντας σε άμεση ανταπόκριση σας.

Με εκτίμηση

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250