Απάντηση Εμπορικού Συλλόγου "Η Κράνη" στον Θεόφιλο Μιχαλάτο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 07:08

Απάντηση Εμπορικού Συλλόγου "Η Κράνη" στον Θεόφιλο Μιχαλάτο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Η ΚΡΑΝΗ Δεν σηκώνει μύγα στο ΣΠΑΘΙ του ο Μιχαλάτος.  Εργάζεται πυρετωδώς  μέρα -νύχτα ,από την θέση του προέδρου του επιμελητηρίου της Κεφαλονιάς και Ιθάκης και η αντίδραση του, για τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος επισημάνθηκε από τον σύλλογο μας ,ήταν η ελάχιστη. Αναστατωμένος, συγχυσμένος με απορίες γεμάτος, απευθύνεται στους επαγγελματίες τις κεφαλονιάς και ταπεινά ,πολύ ταπεινά ερωτά αν είναι ευχαριστημένοι από την δράση ενός συλλόγου με μερικές δεκάδες μέλη που υφίσταται με μια απόφαση πρωτοδικείου .Σε αντίθεση βέβαια με το νούμερο ένα όπλο του επαγγελματικού  κόσμου που είναι το επιμελητήριο το οποίο δραστηριοποιείται με νόμο του κράτους , με χιλιάδες μέλη, με τεράστια εξουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , με υποχρεωτική εγγραφή όλων των επαγγελματιών , με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έσοδα από το αίμα και τον ιδρώτα του κάθε επαγγελματία..

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Κεφαλονιάς και Ιθάκης όντος οφείλει πολλά στην δράση του τοπικού επιμελητηρίου. Εγκαλεί έναν απλό σύλλογο και τον χαρακτηρίζει ανεύθυνο και υποτελή σε κυβέρνηση και δήμο αλλά λησμονεί ο ίδιος ότι η μέχρι σήμερα πορεία του στηρίζονταν στις κυβερνήσεις του παρελθόντος και την δημοτική αρχή οι οποίες του  παρείχαν τις καρέκλες πλουσιοπάροχα (πρόεδρος ΔΕΥΑ κ.α).Ο κόσμος όμως δεν τα λησμονεί.  Είναι για γέλια η παρατήρηση για κατά φαντασία συνεργασία του συλλόγου μας με τον δήμαρχο και τον αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου όταν ο δήμαρχος στήριξε την εκλογή του ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ  στο επιμελητήριο και ο σημερινός αντιπρόεδρος πιθανόν  κατά λάθος τον ψήφισε πρόεδρο. Μας επισημαίνει ότι έχουμε μήνα Αύγουστο αλλά του λέμε ότι μήνα  Αύγουστο έχουμε συνεχόμενα  όλα τα τελευταία χρόνια.  Μας εγκαλεί για τις επιλογές μας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Πόσο σίγουρος είναι ότι τις ξέρει; Συμμετείχαμε σε κανένα ψηφοδέλτιο και δεν το γνωρίζαμε ; Μας προτείνει σιωπή , πιθανόν να την επιθυμεί. Όσο για τους χαρακτηρισμούς του « ηλιθίου » και του « άβουλου»  ομολογείται αποδεδειγμένα το ήθος , το πνεύμα, η αντίληψη και το επίπεδο του παρο λίγο δήμαρχου Κεφαλονιάς. Με αγάπη και συμπόνια προτείνουμε ψυχραιμία  Καλό θα είναι ποινικοί χαρακτηρισμοί να αποφεύγονται γιατί δεν τιμούν  αυτόν που τις αναφέρει. Όσο για τον Mr Bean , αν κοιταχθεί ο θεόφιλος στον καθρέφτη μπορεί να τον δει.

                                                  .καλό δεκαπενταύγουστο. και ο Άγιος βοήθειά μας...

Αργοστόλι 14/08/2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ