Παράσταση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση της γιατρού από τα Βλαχάτα 21ας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 12:54

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση της γιατρού από τα Βλαχάτα 21ας

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόσπαση της γιατρού που καλύπτει το Αγροτικό Ιατρείο Βλαχάτων 21ας, μετά την αναστολή της προγραμματισμένης από τις αρχές του χωριού σχετικής κινητοποίησης. Με τον τρόπο αυτό τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Εικοσιμίας όσο και οι επισκέπτες του καλοκαιριού – που συνολικά αγγίζουν τις 3000 - μένουν χωρίς καμία απολύτως ιατρική κάλυψη. Η Επιτροπή Αγώνα κατήγγειλε ότι ήδη είναι ελαστικοποιημένη η εργασία της γιατρού, αφού λόγω των τεράστιων ελλείψεων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη καλείται, όπως και άλλοι συνάδελφοί της, να «μπαλώνει» τα διάφορα κενά - όπου χρειαστεί. Η Επιτροπή Αγώνα απαίτησε να καλυφθεί το σύνολο των κενών που υπάρχουν σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο Νοσοκομεία του Νομού, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία αλλά και στη διακομιδή των ασθενών ή των τραυματιών (ΕΚΑΒ), με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες. Σε αυτή τη βάση απαιτείται η μόνιμη παρουσία ιατρού στα Βλαχάτα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Π. Ζαφειρόπουλος προσπάθησε να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική και να παρουσιάσει σαν μόνο ρεαλιστικό τρόπο για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε όλο το Νομό την «ανακύκλωση» του υπάρχοντος ελλειμματικού προσωπικού. Είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορούμε να έχουμε επείγοντα που δεν καλύπτονται και η γιατρός να γράφει ασπιρίνες στα Βλαχάτα»!! Κι ακόμη προσπάθησε να φέρει τις ανάγκες της κάθε περιοχής σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των υπόλοιπων, τροφοδοτώντας έτσι τον κοινωνικό αυτοματισμό. Επιπλέον, απέδωσε τις ελλείψεις στην δήθεν απροθυμία των γιατρών να προσληφθούν σε επαρχιακά Νοσοκομεία και Ιατρεία, λες και είναι υπερπλήρη τα Νοσοκομεία των αστικών κέντρων! Ο κ. Διοικητής, παρότι για επικοινωνιακούς λόγους ισχυρίστηκε ότι η απόσπαση της γιατρού από τα Βλαχάτα στα επείγοντα θα είναι μόνο για τρεις μέρες, αναγνώρισε ότι όποτε παραστεί ανάγκη θα επαναλάβει την επιλογή του. Με άλλα λόγια, από τη μία προσπαθεί να κατευνάσει την αγανάκτηση των κατοίκων και από την άλλη, ουσιαστικά, επιχειρηματολογεί για την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας των γιατρών σαν τη μόνη διέξοδο, πάντα στο όνομα του ρεαλισμού.

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς καλεί τους κατοίκους της Εικοσιμίας αλλά και όλης της Λειβαθούς (τα ίδια συμβαίνουν και στο Αγροτικό Ιατρείο Κεραμειών) σε επαγρύπνηση και αγώνα. Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να είναι ευπειθής, όπως οι τοπικές αρχές που δέχονται ασυζητητί τα επιχειρήματα κυβέρνησης - διοίκησης του Νοσοκομείου, αναβάλλοντας τις όποιες κινητοποιήσεις είχαν προαναγγείλει. Μόνο η οργάνωση και η πάλη του λαού της περιοχής και όλου του Νομού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, για πλήρη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε υποδομές, μηχανήματα, φάρμακα και προσωπικό, μπορεί να εγγυηθεί λύσεις. Το πρόβλημα δεν είναι διαχειριστικό είναι βαθιά πολιτικό και στον πυρήνα του έχει τη μετατροπή της υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ επιταχύνει τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας, ώστε να «ανθίσει» ο ιδιωτικός με νέα αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων. Ρεαλιστικό, λοιπόν, δε μπορεί να είναι η αποδοχή αυτής της πολιτικής που δίνει τα πάντα στην κερδοφορία του κεφαλαίου αλλά ο αγώνας για την ανατροπή της και για την υπεράσπιση των δικών μας δικαιωμάτων.

Βλαχάτα 12/08/2014