Σκαλισιάνος προς Δήμαρχο: «Πόσα ευχαριστώ και πόσα συγνώμη θέλετε να σας πούμε;»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 17:19

  Σκαλισιάνος προς Δήμαρχο: «Πόσα ευχαριστώ και πόσα συγνώμη θέλετε να σας πούμε;»

Επιστολή του Απόστολου Τραυλού, κατοίκου Σκάλας, προς τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση "Πόσα ευχαριστώ και πόσα συγγνώμη θέλετε να σας πούμε κύριε Δήμαρχε;;;Λύσατε ένα πρόβλημα από τα εκατοντάδες . . . και συγνώμη (σας ρίχνω ευθύνες) δεν το λύσατε εσείς, αλλά οι Κασσάνδρες οι Σκαλισιάνοι, που φωνάζουν, καιρό πριν!


Που ζουν . . . που προσπαθούν να ζήσουν σε ένα τόπο ξεχασμένο και όσοι λένε την αλήθεια ενοχλούν και τιμωρούνται με ντροπιαστικά δημοσιεύματα και δελτία τύπου που ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν δέχεται να του λένε παρατηρήσεις, έχει λύσεις για όλους και για όλα, κατόπιν εορτής!

Ας θυμηθούμε τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις σας, για άσφαλτο 25 Ιουνίου, άλλαξαν τα σχέδια μετά την αντίδραση της απλής λογικής του κόσμου της Σκάλας, που ξεσηκώθηκε και άκουσε και το φοβερό: Τώρα το θυμηθήκατε 1 Μαΐου;

Εμείς κύριοι δεν το θυμηθήκαμε γιατί το ζούμε τόσα χρόνια, χειμώνα - καλοκαίρι, άλλοι μας έχουν ξεχασμένους!

Εσείς που ήσασταν να θυμηθείτε τις υποχρεώσεις σας απέναντι στους τουρίστες , στους Σκαλισιάνους , στα παιδιά της άθλιας καθαριότητας του χωριού , στους γέρους που έψαχναν για φάρμακα και γιατρό , που δεν μπορούσαν να βγουν από τις αυλές τους , στους επαγγελματίες της κρίσης.

Ελάτε όσοι έχετε αμφιβολίες αν τα λέω υπερβολικά ή όχι, να σας φωτογραφίσω όπως το Δήμαρχο, και όποιος θέλει από το Δημαρχείο, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, και όχι στα έργα σας που έπρεπε να ντρέπεστε!

Το χωριό δεν σώθηκε από ένα χαλί άσφαλτο και το ξέρουμε όλοι οι λογικοί άνθρωποι πολύ καλά αυτό, τα προβλήματα δεν μετριούνται γιατί αν είναι 100 σήμερα θα είναι 200 αύριο . . . Λύνοντας 1 δεν νοικοκυρεύουμε το τόπο!

Εγώ ως νέο παιδί θέλω να δω σχέδιο υλοποιήσιμο χωρίς χρηματικά ποσά που κρύβουν πορτοφόλια που τα περιμένουν, τα έχω μάθει αυτά στην Ελλάδα και ας είμαι 28 χρονών.

Επιτέλους να δω ένα χάρτη λειτουργίας του χωριού μας και όλου του Νησιού.

Η Κεφαλονιά έτσι κι αλλιώς είναι διαμάντι φτιαγμένο από το Θεό. Εμείς έχουμε υποχρέωση να το συντηρούμε όχι να το μολύνουμε.

Το νησί μας δεν πρέπει να αφήνετε στην τύχη κάθε ανθρώπου που θέλει το καλό . . . χωρίς να το έχει κάνει ποτέ για το γενικό καλό αλλά για τα μάτια του κόσμου!

. . . . . αυτά τα λόγια τα καταθέτω στην μνήμη του κυρ. Παναγή ενός εξαιρετικού ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν το Πάσχα που μας πέρασε, γιατί η μοίρα του επέλεξε, με το πιο τραγικό τρόπο να φύγει άδικα και αβοήθητος. . . δεν είχαμε γιατρό στη Σκάλα και απλά χρειάστηκε λίγο οξυγόνο. . . στο δρόμο για το Αργοστόλι δεν άντεξε. . .

Τι άλλο να πω για να ακούσετε τις κραυγές αγωνίας μας, την απελπισία μας, για τη ζωή που το χωριό είχε τόσα χρόνια και τώρα δεν έχει . . .

Λυπάμαι που βλέπω γείτονες να μην μιλάνε μεταξύ τους . . . Λυπάμαι που γράφω την αλήθεια και πρέπει να ντρέπομαι.

Λυπάμαι - Συγνώμη!

Ευχαριστώ για όλα, κυρ. Παρίση".

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ