Προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 12:07

Προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Ληξουρίου

Προκατασκευασμένοι οικίσκοι θα φιλοξενούν σύντομα
τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Ληξουρίου -
Με την υποστήριξη της ελβετικής φιλανθρωπικής οργάνωσης
JTI Foundation

 

  Η Διοικούσα Επιτροπή των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου επιθυμεί να εκφράσει δημοσίως τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την ελβετική φιλανθρωπική οργάνωση JTI Foundation η οποία προσέφερε στο Ίδρυμα μας το ποσό των  250.275 Ελβετικών Φράγκων για την προμήθεια δεκαεννέα προκατασκευασμένων οικίσκων.  Οι οικίσκοι αυτοί θα αποτελέσουν την προσωρινή κατοικία των τροφίμων  του Γηροκομείου Ληξουρίου μέχρι την επισκευή των εγκαταστάσεων του εξ αιτίας των ζημιών από τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα ενώ, σύμφωνα με την απόφαση του JTI Foundation, θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου με σκοπό την εξυπηρέτηση οιονδήποτε επειγουσών κοινωνικών αναγκών της περιοχής μας. 

Το συγκρότημα των προκατασκευασμένων οικίσκων θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Glassart, γνωστή Ελληνική Εταιρεία στο χώρο της προκατασκευής, η επιλογή της οποίας έγινε απευθείας από το JTI Foundation.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομής στο νοτιοανατολικό τμήμα του κτήματος Τυπάλδου, το οποίο ως γνωστόν ανήκει από κοινού στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου και το Ίδρυμα Τυπάλδου, και στο οποίο θα τοποθετηθούν οι  προκατασκευασμένοι οικίσκοι. 

Ευχαριστούμε  επίσης, τον κ Ιωάννη Μαρούλη για την δωρεάν παραχώρηση των αναγκαίων ποσοτήτων αργού υλικού για την διαμόρφωση του χώρου.

 

Τέλος, εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες εργασίες  για την εγκατάσταση των οικίσκων, προκειμένου οι τρόφιμοι του γηροκομείου μας να μεταφερθούν από το κλειστό γυμναστήριο που ζουν το τελευταίο διάστημα σε ένα νέο άρτιο συγκρότημα, χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον του JTI Foundation.

Ληξούρι 16 Ιουλίου 2014

Ο πρόεδρος της ΔΕ των ΦΙΛ

Βασίλης Ρουχωτάς

 

Ελβετικό Φιλανθρωπικό ίδρυμα JTIFoundation(www.jtifoundation.org

Το JTI Foundation είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει συσταθεί κατά το ελβετικό δίκαιο και αντλεί τους πόρους του από τη JT International SA. Από την ίδρυσή του το 2001, το JTI Foundation έχει συνεργαστεί στενά με θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στην ανακούφιση των θυμάτων φυσικών καταστροφών και έχει συμβάλει στην οικονομική στήριξη επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης σε όλη την υδρόγειο. Επιπλέον, το JTI Foundation υποστηρίζει οργανώσεις που ασχολούνται με τη μείωση του κινδύνου καταστροφών και συγκεκριμένα την ετοιμότητα, την πρόληψη και την πρόβλεψη.   Είναι μέλος του Συνδέσμου των Ελβετικών Ιδρυμάτων Δωρητών (Swiss Foundations)


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250