Αργοστόλι: Στο Χαροκόπειο Εργαστήριο ξέρουν να… κεντούν! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 15:22

Αργοστόλι: Στο Χαροκόπειο Εργαστήριο ξέρουν να… κεντούν! (εικόνες)

Το κέντημα κάνει το σπίτι... μοναδικό και στο Χαροκόπειο Εργαστήριο στο Αργοστόλι το σίγουρο είναι πως... ξέρουν να κεντούν! Στην ανανεωμένη έκθεση με χειροποίητα κεντήματα και δαντέλες, που είναι ανοικτή για το κοινό μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη κα Τερέζα Ρούσσου, η οποία μας ξενάγησε στους χώρους της έκθεσης όπου υπάρχει και ένας αργαλειός και ταυτόχρονα μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία των κεντημάτων. Μας μίλησε για τα κεντήματα από «αθάνατο». Το είδος του κάκτου που η γυναίκα το κεντάει με το βελονάκι της για να βγάλει την ίνα από το φύλλο, όπου θα φτιάξει το πλεκτό της.

Η έκθεση έχει πάρα πολύ όμορφα κεντήματα που θα ικανοποιήσουν και την πιο απαιτητική...

Μάλιστα, κατόπιν παραγγελίας μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κατασκευή σε φιλέ, σε κοπανέλια, σε βενίζ, σε κοφτό , σε αζούρ και άλλα είδη κεντήματος, ενώ γίνονται και κατασκευές για γάμους και βαφτίσεις.

Η έκθεση είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Πέμπτη 9 το πρωί 2 το μεσημέρι και Παρασκευή 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Την ξεκίνησε το 1911, ο Αείμνηστος Παναγής Χαροκόπος, ο οποίος χρηματοδότησε το εργαστήριο για να βοηθήσει τις γυναίκες της Κεφαλονιάς να ξεκινήσει το εργαστήριο να μάθουν μία τέχνη και ταυτόχρονα να φτιάξουν είδη για το σπίτι τους. Το εργαστήριο έκλεισε με τους σεισμούς του 1953 και συνέχισε αργότερα.

Η Έκθεση βρίσκεται στο Αργοστόλι στην Οδό Χαροκόπου 60, δίπλα στο Νάπιερ και το σίγουρο είναι πως αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 26710-28794.

Κείμενο – εικόνες : Γιώργος Χαλαβαζής


Ετικέτες:

Φόρτωση…

Φόρτωση…