ΓΣΕΒΕΕ: Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πράξη εχθρική για τον κόσμο των μικρομεσαίων…

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 19:39

ΓΣΕΒΕΕ: Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πράξη εχθρική για τον κόσμο των μικρομεσαίων…

 Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει την απόλυτη αντίθεσή της  στην απόφαση της κυβέρνησης-την οποία ,μάλιστα, χαρακτηρίζει ως εχθρική- που αφορά στην Κυριακάτικη λειτουργία όλο το χρόνο των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας .   Η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει ότι:  

1.Αγνοήθηκαν προκλητικά οι προειδοποιήσεις των κοινωνικών φορέων, της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων και στηρίχθηκαν τα συμφέροντα των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων
2. Η απόφαση της κυβέρνησης παρακάμπτει την αιρετή δημόσια αρχή της περιφέρειας, αγνοώντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες και υπονομεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς.
3.Η πιλοτική εφαρμογή μιας αποσπασματικής ρύθμισης θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική και περιφερειακή οικονομία, και θα πλήξει όμορες αγορές.
4.Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου εφαρμογής της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο, δεν προέκυψε αύξηση του τζίρου. Στην έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ μόνο 4,2% των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση του τζίρου μετά την εφαρμογή του μέτρου.
 
Αντίθετα, η αύξηση του λειτουργικού κόστους και η μειωμένη ζήτηση αποτελούν βασικό ανασχετικό παράγοντα. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, όπου τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει μεσοσταθμικά πάνω από 40%, αποτελεί οικονομικό παράδοξο να αναμένεται  αύξηση της κατανάλωσης.

Η θεωρία του Υπουργείου και του ΟΟΣΑ, καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ, ότι όταν το εισόδημα μειώνεται, η κατανάλωση αυξάνεται αν απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων, διεκδικεί βραβείο παγκόσμιας πρωτοτυπίας οικονομικής σκέψης.



00 inkefalonia general ad 300X250