Παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 13:09

Παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ως συμπαράσταση στην Πανδημοσιοϋπαλληλικη απεργία έκαναν σήμερα δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΚΙ και του Εργατικού Κέντρου, αλλά και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στο ξεκίνημα της συνάντησης, έγιναν παράπονα στον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Νοσοκομείου.

Κατόπιν τούτου ο διοικητής βγήκε στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου και ζήτησε από την φύλακα να μην επιτρέψει εκ νέου την είσοδο αστυνομικών στο Νοσοκομείο.

Η παράσταση δεν έγινε στο γραφείο του διοικητή (καθώς δεν χωρούσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι) και έτσι η έγινε στην μεγάλη αίθουσα συσκέψεων του Νοσοκομείου.

Τις θέσεις των συνδικαλιστών ανέπτυξαν ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν και πήραν και τον λόγο η γιατρός Σουζάνα Πεφάνη και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο.   

Μερικά από τα προβλήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές ήταν τα εξής

«Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας.

 Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση. Κάτω τα χέρια απ΄ το εφάπαξ και τα ταμεία. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όχι στην ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία.

Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

 Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ-νερό-διαχείριση απορριμμάτων-σχολεία-νοσοκομεία κ.α. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ρεύμα φτηνό, φτηνά εισιτήρια, δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου.

Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία. Κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε υποδομές και προσωπικό».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε πως η κατάσταση ναι μεν είναι δύσκολη, ωστόσο προσπαθεί με τα όσα μέσα διαθέτει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, τονίζοντας πως από τον Σεπτέμβριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς θα γίνει αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού και θα έρθουν χρήματα στο Νοσοκομείο.

Παρακάτω οι δηλώσεις

Δήλωση διοικητή Νοσοκομείου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου

https://www.youtube.com/watch?v=dNnSFfrtNEM

Δήλωση πρόεδρου Εργατικού Κέντρου Γιώργου Γαβρίλη

https://www.youtube.com/watch?v=ytYSDkC8Cck

Δήλωση προέδρου ΕΛΜΕΚΙ Διονύση Γεωργόπουλου

https://www.youtube.com/watch?v=Z62fv-BKh9s

 

DSC 0133DSC 0137DSC 0139DSC 0140DSC 0141DSC 0144DSC 0149DSC 0154DSC 0156DSC 0157DSC 0162




00 inkefalonia general ad 300X250