Ένας Κεφαλονίτης αναπτύσσει στο νησί μας μια πολλά υποσχόμενη μορφή τουρισμού

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 14:07

Ένας Κεφαλονίτης αναπτύσσει στο νησί μας μια πολλά υποσχόμενη μορφή τουρισμού

Μια νέα πρωτοβουλία ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Κεφαλονιά ξεκινά ο συμπατριώτης μας με καταγωγή από τη Λακήθρα  Σταύρος Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας αφού σπούδασε οδοντοτεχνική στην Αμερική, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου άνοιξε το δικό του εργαστήριο οδοντροπροσθετικής στα Βριλήσσια Αθηνών.

Πρόσφατα ανέπτυξε μια νέα μορφή του ιατρικού τουρισμού , τον οδοντιατρικό τουρισμό , ο οποίος σε παγκόσμια κλίματα γνωρίζει μεγάλη άνθηση.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με θεραπεία , καθώς , σε αρκετές χώρες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αγγλία, το κόστος οδοντιατρικών παρεμβάσεων είναι πολύ υψηλό.

Η επιχείρηση του κου Μαραβέγια έχει προχωρήσει σε συνεργασία με οδοντιάτρους του νησιού μας αλλά και με καταλύματα ώστε να προσφέρεται ολοκληρωμένη λύση σε όσους επιθυμούν να έρθουν.

Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι ο εναλλακτικός τουρισμός και ιδιαίτερα οι νέες μορφές του μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική ενίσχυση της τουριστικής οικόνας στην Κεφαλονιά και ο κ. Μαραβέγιας ανοίγει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύντομα σχεδιάζει να ξεκινήσει και παροχή υπηρεσιών αισθητικής προσώπου!

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝINKEFALONIA.GR

Η συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο καιρό ο κ . Μαραβέγιας στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»

Τα πρώτα βήματα κάνει στην Ελλάδα το δημοφιλέστερο είδος ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οδοντιατρικός τουρισμός, ο οποίος αφορά το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ταξιδεύουν για να συνδυάσουν διακοπές με θεραπεία.

Με όπλα το διάσημο τουριστικό προϊόν της αλλά και τις εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές της, η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για ανθρώπους που ζουν σε χώρες με πανάκριβες οδοντιατρικές υπηρεσίες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι αργά αλλά σταθερά η χώρα μας ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη του ιατρικού, και κατ' επέκταση του οδοντιατρικού, τουρισμού.

Το 2013 έφυγε από την κατηγορία «λοιπές χώρες» και έφτασε στη 18η θέση. Σύμφωνα δε με την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Επιθεώρησης Ιατρικού Τουρισμού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 15 χώρες οι οποίες αναμένεται να εμφανίσουν αλματώδη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού την επόμενη πενταετία.

Παραλία, ούζο και... οδοντίατρος

«Η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις χώρες που την ανταγωνίζονται στον τομέα του οδοντιατρικού τουρισμού», λέει στο «Εθνος» ο επικεφαλής της εταιρείας Dental Holidays Σταύρος Μαραβέγιας και συμπληρώνει: «Χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Τυνησία και το Μαρόκο οι οποίες είναι πολύ υποδεέστερες επιστημονικά. Από την άλλη υπερέχουμε τουριστικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Σλοβενία και η Κροατία».

Πλήρες πακέτο
Ο κ. Μαραβέγιας είναι οδοντοτεχνίτης και συνεργάζεται με εξειδικευμένους οδοντιάτρους της Κεφαλονιάς για την παροχή ενός πλήρους πακέτου το οποίο συνδυάζει διακοπές με ιατρικές υπηρεσίες.

Οπως εξηγεί, το 80% των επισκεπτών έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν εργασίες προσθετικής όπως τα εμφυτεύματα και οι γέφυρες, αφού η διαφορά των τιμών είναι τεράστια.

«Πέρυσι το καλοκαίρι είχαν έρθει στην Κεφαλονιά περίπου 30 άνθρωποι από τις ΗΠΑ. Ο υποψήφιος επισκέπτης στέλνει μια πανοραμική ακτινογραφία στόματος η οποία αξιολογείται από την ομάδα των οδοντιάτρων. Εμείς του απαντούμε τι πρέπει να γίνει και τον ενημερώνουμε για το κόστος. Αν συμφωνήσει και στον αριθμό των ημερών που θα απαιτηθούν για τη θεραπεία κανονίζουμε την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησής του», εξηγεί.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται μια χώρα για οδοντιατρικό τουρισμό δαπανά κατά μέσον όρο 2.500 - 3.500 ευρώ μόνο για τη θεραπεία ή τις εργασίες προσθετικής, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου που μπορούν να συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στην Ελλάδα, καθώς, εκτός από την Κεφαλονιά, υπηρεσίες οδοντιατρικού τουρισμού έχουν αρχίσει να προσφέρονται στην Αθήνα, την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική και αλλού.

Ιδανικός προορισμός«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Μέκκα του οδοντιατρικού τουρισμού. Είναι ιδανική γιατί τις περισσότερες φορές η οδοντιατρική δεν απαιτεί να υπάρχει κάποιο διάστημα αποθεραπείας. Ετσι, ο επισκέπτης μπορεί από το ιατρείο να πάει αμέσως στη θάλασσα. Επιπλέον, οι τιμές για τις οδοντιατρικές εργασίες είναι στα επίπεδα της Ουγγαρίας. Δεν είμαστε ακριβή χώρα», λέει στο «Εθνος» η υπεύθυνη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη του οργανισμού Treatment Abroad, Μαίρη Γεώργα.

Στέλιος Βογιατζάκης

 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΣΤ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Η φροντίδα για τις διακοπές και την εξοικείωση του ασθενούς με τον τόπο που επισκέπτεται είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία του οδοντιατρικού τουρισμού. Ο επικεφαλής της Dental Holidays Σταύρος Μαραβέγιας τονίζει ότι η επιχείρησή του έχει τη δυνατότητα να κλείσει δωμάτιο σε συμβεβλημένο ξενοδοχείο αν κάποιος το επιθυμεί, ενώ παρέχει και μια σειρά άλλων υπηρεσιών. «Με την άφιξη του ασθενούς στο αεροδρόμιο, τον περιμένει συνεργάτης μας ο οποίος τον πάει στο ξενοδοχείο. Εκεί θα του δώσει το πρόγραμμα των επισκέψεων στον γιατρό. Επίσης θα τον συνοδεύσει στο ιατρείο για την πρώτη επίσκεψη. Στην περίπτωση που ο ασθενής δεν μιλά καλά Αγγλικά, παρέχουμε διερμηνέα για να διευκολύνει τη διαδικασία. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τού παρέχουμε ιατρική υποστήριξη σε 24ωρη βάση για να αντιμετωπίσουμε τυχόν έκτακτα περιστατικά», τονίζει και συμπληρώνει: «Φυσικά αν ζητηθεί μπορούμε να παρέχουμε και τουριστική υποστήριξη. Αν και τα ξενοδοχεία στα οποία φροντίζουμε να μείνουν διοργανώνουν ξεναγήσεις στο νησί, μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250