Βεβήλωσαν τον τάφο του Αστραπόγιαννου (UPD)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 10:43

Βεβήλωσαν τον τάφο του Αστραπόγιαννου (UPD)

Με αφορμή τη βεβήλωση του τάφου του Γεράσιμου Γρηγοράτου (Αστραπόγιαννου) η ΤΕ του ΚΚΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. Προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή

Θρασύδειλα  φασιστοειδή, δρώντας στο βαθύ σκοτάδι – κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική - βεβήλωσαν τον τάφο και την αναρτημένη προτομή στον τάφο ,του τιμημένου στελέχους  του Δημοκρατικού Στρατού Κεφαλονιάς Γεράσιμου Γρηγοράτου ή Αστραπόγιαννου,( πού σκοτώθηκε σε μάχη από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Παχιά Πούντα Σάμης το 1949 μαζί με τη μαχήτρια αδελφή του Διονυσία)  καθώς και τον τάφο του αδελφού του Βαγγέλη και της συζύγου του Κούλας  , στο Νεκροταφείο Ζερβάτων Κεφαλονιάς .

Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης τονίζει ότι όσα συνθήματα κι αν γράψουν, όσες άνανδρες πράξεις κι αν κάνουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν να θάψουν την ιστορία του λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια. Αυτό που τους ενοχλεί είναι  η καθοριστική δράση του λαϊκού κινήματος και ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ στην αντιφασιστική πάλη, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν μπορούν και σήμερα κάποιοι να αντέξουν την πατριωτική στάση του ΚΚΕ, που καλεί το λαό ενάντια στις ΝΑΤΟικές εξαρτήσεις, που καλεί σε λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια την κρίση τους. Νιώθουν ιδιαίτερα δυσάρεστα κάποιοι, που παρά τις επιθέσεις που δέχεται, το ΚΚΕ συνεχίζει, επιμένει και δυναμώνει την πάλη του, βαδίζει ανοδικά και συνεπέστατα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μπροστάρης των αγώνων για τις λαϊκές ανάγκες, στην πάλη για λαϊκή εξουσία

   Να είναι βέβαιοι οι βέβηλοι δράστες, ότι ο κόπος τους είναι χαμένος. Όσο κι αν προσπαθούν δεν πρόκειται να καταφέρουν αυτό που δεν κατάφεραν δεκαετίες αντικομουνιστικής προπαγάνδας, να αμαυρώσουν τον αγώνα του ΔΣΕ και την προσφορά του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό του νομού τη βεβήλωση και τον καλεί να περιφρουρήσει και να προστατέψει την ιστορία του, που αποτελεί τιμή του ΚΚΕ στην ιστορία του τόπου, έναυσμα για τη νεολαία να γνωρίσει τις πραγματικές πλευρές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να διδαχθεί την ανυπόταχτη και αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Αργοστόλι 10/6/2014

Ενημέρωση

Η θέση του Συντονιστή Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σάμης Τάσου Καβαλλιεράτου

Ύψιστη ανθρώπινη αξία, αποτελούσε και αποτελεί για την παγκόσμια κοινότητα, ο σεβασμός στους νεκρούς. Δεν είναι λίγες οι αναφορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου παύσεις μαχών, γίνονταν, για να τιμήσουν και να θάψουν  τα αντίπαλα στρατόπεδα, τους νεκρούς τους, όπως τους άρμοζε! Εκατομμύρια περιπτώσεις χαροκαμένων ανθρώπων, έχουν  μόνιμο δρομολόγιό τους,  την επίσκεψή  στους τάφους αγαπημένων προσώπων.

Η περιποίηση των μνημείων αυτών  και ακόμα-ακόμα η "επικοινωνία" με τους εκλιπόντες,  είναι συνυφασμένα με την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Στην νεώτερη ιστορία, αυτοί που δεν τήρησαν αυτή την προαιώνια και πανάρχαιη παράδοση, ήταν οι Γερμανοί ναζί  και οι συνεργάτες τους! Μόλις χτες, ο Μίκης Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική εκπομπή, περιέγραφε σε γαλλικό κανάλι, "τα έργα" των ναζιστικών καθαρμάτων στο Δίστομο και τις θηριωδίες τους στα πτώματα των εκτελεσμένων κατοίκων του χωριού αυτού!  Την "δόξα" λοιπόν αυτών των καθαρμάτων, ζήλεψαν κάποια ανθρωποειδή και νύχτα δρώντας σαν τους τυφλοπόντικες, βεβήλωσαν στο νεκροταφείο των Ζερβάτων, τους τάφους του  αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, Γεράσιμου Γρηγοράτου - Αστραπόγιαννου και του αδελφού του Βαγγέλη και της συζύγους του δεύτερου Κυριακούλας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και δηλώνουμε στους ζηλωτές των ναζί, πως η ιστορία δεν γράφεται με τέτοιες χυδαίες ενέργειες. Η ιστορία δεν γράφεται επίσης στα  βρωμερά λαγούμια του ναζισμού και του φασισμού, δρώντας προς όφελος των ολίγων "φεουδαρχών και τσιφλικάδων" ! Η ιστορία γράφεται με καθημερινούς αγώνες στον  στίβο της ζωής προς όφελος των λαών. Η ιστορία του Αστραπόγιαννου και της αδελφής του Διονυσίας και εκατοντάδων Κεφαλλήνων, γράφτηκε με χρυσά γράμματα, στην μάχη κατά του φασισμού και του ναζισμού στο νησί μας! Κανένας "μαρκαδόρος σας" λοιπόν, δεν πρόκειται να σβήσει ούτε και να αμαυρώσει αυτή την ιστορία! Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να βγάζετε καθημερινά τον "φερετζέ" του δήθεν πατριώτη και να αποκαλύπτεται το αποκρουστικό σας πρόσωπο...

DSC02401

DSC02402