"Φλερτάρει" με το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η ταινία μικρού μήκους των φοιτητών του ΤΕΙ Τεχνολογίας Ήχου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 07:47

"Φλερτάρει" με το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η ταινία μικρού μήκους των φοιτητών του ΤΕΙ Τεχνολογίας Ήχου

Η ταινία μικρού μήκους «ο ναυαγός» που γυρίζεται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά από ομάδα φοιτητών του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων μετά από πρόταση που έγινε στους δημιουργούς της είναι πολύ κοντά για να προβληθεί στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Την αποκάλυψη αυτή έκαναν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον www.dsradio.gr στην εκπομπή του Μάκη Μοσχόπουλου και της Μαρίας Μουρελάτου, ο πρωταγωνιστής Αλέξανδρος Μποζίκης και ο σκηνοθέτης - σεναριογράφος Νίκος Μάγγος. «Στα πλαίσια της εργασίας για το μάθημα «ραδιοτηλεοπτική παραγωγή» αποφασίσαμε να γυρίσουμε αυτή την ταινία και είχαμε ένα μήνα στη διάθεση μας για την ολοκλήρωση της, οι εκλογές μας γύρισαν λίγο πίσω τα γυρίσματα αλλά με την ελαστικότητα των καθηγητών μας θα έχουμε τελειώσει εντός της προθεσμίας.

Η ταινία γυρίζεται στην παραλία της Αγίας Ελένης δίπλα στους Πετανούς. Διαλέξαμε αυτό το σημείο γιατί είναι απομονωμένο και έχει άγρια ομορφιά, το «παρθένο» που θέλαμε για την ταινία. Ο Αλέξανδρος Μποζίκης ήταν ο μόνος από την ομάδα μας που έχει συμμετάσχει σε θεατρική ομάδα και για αυτό επιλέχτηκε για τον ρόλο του πρωταγωνιστή». Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, «με δυσκόλεψε λίγο η πρωινή βουτιά στην θάλασσα με τα ρούχα, πριν ακόμα βγει καλά καλά ο ήλιος αλλά τα κατάφερα μετά από τις φωνές του σκηνοθέτη».

Η «πρώτη» παρουσίαση της ταινίας αλλά και των άλλων εργασιών θα γίνει με κάθε επισημότητα όπως αλώστε αρμόζει σε ανάλογες περιπτώσεις. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με επίσημο και θα τηρηθεί αυστηρά ο κώδικας του επίσημου ενδύματος, και όλα αυτά γιατί θα υπάρχει το κόκκινο χαλί και θα δοθούν βραβεία «όσκαρ», καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, 1ου αντρικού ρόλου, 1ου γυναικείου ρόλου, ήχου, εικόνας, 2ου αντρικού και 2ου γυναικείου ρόλου.

Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου