Ε.Α.Σ.Κ.Ι.: Οφειλόμενη απάντηση στον επιδοτούμενο ανύπαρκτο παραγωγό Σωτήρη Κουρή

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 01:05

Ε.Α.Σ.Κ.Ι.: Οφειλόμενη  απάντηση  στον  επιδοτούμενο  ανύπαρκτο  παραγωγό  Σωτήρη  Κουρή

Επ’ αφορμής δημοσιεύματος του κ. Κουρή σε τοπικές ιστοσελίδες κατά του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλονιάς & Ιθάκης (Ε.Α.Σ.Κ.Ι.) δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρει είναι τελείως ψευδή και ανυπόστατα. Ενοχλεί πάρα πολύ τον κ. Κουρή ότι, ο Ε.Α.Σ.Κ.Ι. στέκεται όρθιος αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, κομματικές καθοδηγήσεις και χρηματικές εξαγοράσεις, αυξάνοντας ολοένα το πεδίο των δραστηριοτήτων του προς όφελος του Επαγγελματία αλλά και του Ερασιτέχνη Θιακο Κεφαλλονίτη Παραγωγού.  

Ενοχλεί πάρα πολύ τον κ. Κουρή ότι, ο Ε.Α.Σ.Κ.Ι. :

Στηρίζει τον Ελαιοπαραγωγό λειτουργώντας τα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία στα Χαυδάτα Παλλικής και στο Βαθύ Ιθάκης και πολύ σύντομα στα Σπαρτιά Λειβαθούς.

Στηρίζει τον Αμπελουργό έχοντας ξοφλήσει με 1,10€ το κιλό τα σταφύλια του.

Στηρίζει τον Μελισσοκόμο θέτοντας αίτημα αναγνώρισης ως Π.Ο.Π. του Κεφαλλονίτικου Μελιού.

Στηρίζει τον Νέο Αγρότη στην υποβολή φακέλου για το τσεκ των 20.000€

Στηρίζει τον Κτηνοτρόφο στην υποβολή φακέλου για το έξτρα πριμ της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Στηρίζει τον Γεωργοκτηνοτρόφο στην διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α.

Στηρίζει τον Παραγωγό στην τήρηση Λογιστικών Βιβλίων Εσόδων – Εξόδων.

Στηρίζει τον Επαγγελματία και Ερασιτέχνη Παραγωγό προμηθεύοντάς του αγροτικά εφόδια και αξεσουάρ κήπου, σε ανταγωνιστικές τιμές από το Κατάστημά του στο Αργοστόλι.

 

Ενοχλεί πάρα πολύ τον κ. Κουρή ότι, ο Ε.Α.Σ.Κ.Ι. βάση της υπ’ αριθμ.  274/38602/27.3.14 Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος φορέας στην Περιφέρεια Κεφαλονιάς & Ιθάκης για την σύνταξη και υποβολή των Δηλώσεων για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις (ΟΣΔΕ).  

 

Ενοχλεί πάρα πολύ τον κ. Κουρή ότι, ο Ε.Α.Σ.Κ.Ι. και το Διοικητικό του Συμβούλιο έχουν νομιμοποιηθεί στο Μητρώο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.  Αλήθεια ποιοι είναι οι υπόλογοι στην Δικαιοσύνη και στο Υπουργείο ;

Το νόμιμα εκλεγμένο Δ.Σ. του Ε.Α.Σ.Κ.Ι. είναι επαγγελματίες αγροκτηνοτρόφοι αντίθετα με τον κ. Κουρή που είναι Επιδοτούμενος Ανύπαρκτος Παραγωγός και Καρεκλοκένταυρος της όποιας Εξουσίας.   

 

Αμφισβητεί ο κ. Κουρής την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την αναστολή δόσεων Δανείων των Κτηνοτρόφων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ;  Ίσως ενοχλεί ότι την συγκεκριμένη απόφαση  δεν την έχει ήδη πρώτος ανακοινώσει ο ίδιος ως όφειλε.

 

Λαοπλάνος είναι ο ίδιος ο κ. Κουρής όταν, εδώ και τρία χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης  :

Αφήνει το ακατάλληλο Σφαγείο του Νομού να λειτουργεί μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, αντίθετα με τις ρητές εντολές των ελεγκτικών οργάνων του Υπουργείου, δίχως να ενδιαφέρεται για την υγεία των συμπολιτών του αλλά και των επισκεπτών ντόπιων και ξένων.  Αλήθεια δεν τον απασχολεί που ο Νομός μας είναι ανάμεσα στους πρώτους πανελλαδικά με αυξημένα κρούσματα καρκίνου ;

Αφήνει την ντόπια Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Αμπελουργία και Ελαιοπαραγωγή καράβια ακυβέρνητα δίχως πυξίδα και προορισμό.

  

Όμως, κ. Κουρή ο Κεφαλλονίτης και Θιακός  Αγρότης, Κτηνοτρόφος, Μελισσοκόμος και Αμπελουργός κατάλαβε τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα απατηλά σχέδια και την κοροϊδία που γίνεται στην πλάτη του από την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Ενώ εσείς κ. Κουρή, όπως και το 2011, επιτίθεστε στον πρωτογενή τομέα τον οποίο οφείλετε να υποστηρίζετε ως Αντιπεριφερειάρχης,  ο Κεφαλλονίτης και Θιακός Γεωργοκτηνοτρόφος ουδέποτε αρνήθηκε να στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει, με οποιονδήποτε τρόπο, τον Ε.Α.Σ.Κ.Ι. 

Έτσι, σύντομα μπορεί :

Να εμφιαλώνει το λάδι του στο Τυποποιητήριο του Ε.Α.Σ.Κ.Ι.

Να προμηθευτεί τις κτηνοτροφές του στα Σιλό του Ε.Α.Σ.Κ.Ι.

Να πωλήσει το γάλα του στους Σταθμούς Πρόψηξης  Γάλακτος του Ε.Α.Σ.Κ.Ι.

 

Για το Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας   Π.  Καλαφάτης,  Πρόεδρος   Δ.Σ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250