Απάντηση της Σοφίας Μαροπούλου στις καταγγελίες του Π.Α.ΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 13:18

Απάντηση της Σοφίας Μαροπούλου στις καταγγελίες του Π.Α.ΜΕ


Το inkefalonia.gr βρέθηκε σήμερα στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και έχει την απάντηση της κυρίας Σοφίας Μαροπούλου στις καταγγελίες του Π.Α.ΜΕ  

Από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λοιπόν τονίζονται τα εξής: «Η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) λειτουργούν καθημερινά με συνέπεια και ευθύνη και με στόχο πάντα την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και το καλό της εκπαίδευσης γενικότερα. Τα γραφεία της Δ/νσης είναι ανοιχτά απ’ τις 7 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και η Δ/ντρια Πρωτ/θμιας Εκπ/σης βρίσκεται πάντα εκεί εκτός από προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχολεία, Υπουργείο, Περιφ/κή Δ/νση ή (απρόβλεπτα βέβαια) αν είναι άρρωστη. Αν το «ΠΑΜΕ» χρειάζεται ενημέρωση για όλα αυτά να μας το δηλώσει επίσημα και εγγράφως και αν προβλέπεται Νομικά εμείς θα ανταποκριθούμε. Η Δ/ντρια, επίσης, κ. Μαροπούλου ουδέποτε αρνήθηκε συνάντηση σε εκπαιδευτικούς, γονείς, φορείς, συνδικάτα, πολίτες με συνεννόηση ή όχι. Αν η παράσταση δημοσιοποιήθηκε εκ των προτέρων η Δ/ντρια Πρωτ/θμιας Εκπ/σης δεν το γνώριζε (γραπτώς ή προφορικώς). Άλλωστε η συνάντηση αυτή δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί επειδή ήταν άρρωστη και μάλιστα κλινήρης.
Η Δ/νση και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) στήριξαν και στηρίζουν το Ειδικό σχολείο των Περατάτων με

ικανοποιητικό αριθμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από την αρχή της σχολικής χρονιάς για τα δεδομένα του μαθητικού δυναμικού και τις ανάγκες τους.
Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού γίνεται προκειμένου να καλυφθεί το κενό στο τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών (12 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες-κινητικά προβλήματα, νοητική υστέρηση κλπ.) το οποίο προέκυψε επειδή η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής που υπηρετούσε εκεί πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις κατόπιν προκήρυξης τοποθετήθηκε Δ/ντρια στο Ειδικό Σχολείο Περατάτων, στο οποίο έχει οργανική θέση, έχει ξαναυπηρετήσει και γνωρίζει όλες του τις ιδιαιτερότητες. Συνεπώς, ο αριθμός των εκπαιδευτικών στις 2 αυτές ευαίσθητες μονάδες παραμένει ίδιος.
Οι φωνές, οι διαμαρτυρίες, οι αγώνες και γενικότερα οι διεκδικήσεις προϋποθέτουν ψυχραιμία και γίνονται αποτελεσματικότερες όταν στηρίζονται στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό τουλάχιστον όσο αφορά εκπαιδευτικούς λειτουργούς".






ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ