Mεγάλη επιτυχία στο Σεμινάριο Μανιταριών που έγινε στους χώρους του Βοτανικού Κήπου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 14:53

Στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, ο Γιώργος Κουτρώτσιος συσκευάζει το       άχυρο – υπόστρωμα για την καλλιέργεια μανιταριών

Στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, ο Γιώργος Κουτρώτσιος συσκευάζει το άχυρο – υπόστρωμα για την καλλιέργεια μανιταριών

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σεμινάριο  Μανιταριών  στους χώρους του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς (Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου) και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαΐου 2014. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο Γιώργος Κουτρώτσιος, Υποψήφιος Δρ. του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Άρης Γεράκης, Δρ. Πολιτειακού Πανεπιστήμιου Michigan.  Ο κ. Κουτρώτσιος με πολύ γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στην καλλιέργεια των μανιταριών, σε άγρια εδώδιμα είδη που συναντάμε στο νησί μας αλλά και στην φαρμακευτική χρήση των μανιταριών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επίσης η ομιλία του κ. Γεράκη για την περίφημη μαύρη τρούφα: με διεξοδικό τρόπο  ο ομιλητής ανέλυσε  κατά πόσο θα μπορούσε η καλλιέργεια της να ευδοκιμήσει στην Κεφαλονιά και να αποτελέσει μία πιθανή επένδυση.

Oι συμμετέχοντες ήταν προσκεκλημένοι στον Βοτανικό Κήπο όπου, μέσα στο  μαγικό του περιβάλλον, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρωτότυπο γεύμα αφιερωμένο στις χρήσεις των μανιταριών, και τον εκλεκτό οίνο Farm Out – και τα

δυο ευγενική προσφορά του Χορηγού της εκδήλωσης Farm Out/βιολογικές καλλιέργειες.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε εργαστήριο όπου με μεγάλο ενδιαφέρον τα κοινό έμαθε πώς να καλλιεργεί τις πολύ εύγευστες ποικιλίες Pleurotus και Shiitake στο σπίτι.

Οι συμμετέχοντες φίλοι και λάτρεις των μανιταριών εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον για τον δεύτερο κύκλο του σεμιναρίου το Φθινόπωρο.

Το Σεμινάριο  Μανιταριών εγκαινιάζει μία σειρά μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς και του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε

επίσης την Farm Out που, με τη γενναιόδωρη χορηγία της, έδωσε την δυνατότητα να υλοποιηθεί το σεμινάριο μανιταρογνωσίας.

 




00 inkefalonia general ad 300X250