Νέος εργαστηριακός εξοπλισμός για το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 15:13

Νέος εργαστηριακός εξοπλισμός για το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων

Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων – Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων ανακοινώνει την απόκτηση εργαστηριακού εξοπλισμού για τα Εργαστήρια Σχεδιασμού & Κατασκευών Μουσικών Οργάνων και Εφαρμοσμένης Μηχανικής – Ακουστικής, συνολικής αξίας τριακοσίων δύο χιλιάδων ευρώ (302.000,00€) μέσω του ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

Με το παρόν, το Τμήμα ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή, τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου, τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Κεφαλονιά και τη Διαχειριστική Αρχή της Π.Ι.Ν. τόσο στην Κέρκυρα, όσο και ιδιαιτέρως στην Κεφαλονιά για την άψογη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης διαδικασίας. Επίσης ευχαριστούμε τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, τον Πρόεδρο αυτής Καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, τους συναδέλφους μέλη Ε.Π. του ΤΕΙ μας οι οποίοι συμμετείχαν στις διαδικασίες διεκπεραίωσης των σχετικών διαγωνισμών και το Διοικητικό Προσωπικό του ΤΕΙ.


Ο εξοπλισμός αυτός πρόκειται να καλύψει βασικές ανάγκες του Τμήματος, τόσο εκπαιδευτικές όσο και ερευνητικές, ενισχύοντας τη δυναμική του Τμήματος και την παρουσία του στην Ελληνική και τη Διεθνή Εκπαιδευτική - Ερευνητική κοινότητα. Το Τμήμα καθίσταται πλέον σημαντικός εταίρος των ως άνω σε αντικείμενα όπως η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα στον τομέα των μουσικών οργάνων και του ακουστικού σχεδιασμού χώρων.


Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αντικείμενα, όπως η μελέτη τόσο της στατικής και δυναμικής μηχανικής συμπεριφοράς υλικών για διάφορες κατασκευές, π.χ. ανθρακονήματα, πολυεστέρας, ξύλο, κ.λ.π. όσο και των ακουστικών ιδιοτήτων των υλικών αυτών.

Ένα άλλο αντικείμενο το οποίο πλέον καλύπτεται πλήρως από το Τμήμα είναι ο Ακουστικός Σχεδιασμός κλειστών και ανοικτών χώρων. Επομένως το Τμήμα μπορεί να αναλύει την ακουστική των χώρων εκδηλώσεων της Κεφαλονιάς (και γενικότερα) και να προτείνει λύσεις για τη βελτίωση αυτής. Ιδιαίτερα για τους χώρους που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς (π.χ. θέατρα Αργοστολίου και Ληξουρίου) το Τμήμα μπορεί να βοηθήσει ώστε παράλληλα με τις εργασίες επισκευών να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ακουστική συμπεριφορά.