Εικόνα εγκατάλειψης και ντροπής στην ΑΕΝ Αργοστολίου - Ακούει κανείς ;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 12:08

Εικόνα εγκατάλειψης και ντροπής στην ΑΕΝ Αργοστολίου - Ακούει κανείς ;

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί  στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων που εκτός  από τα τεράστια κτηριακά  προβλήματα που δημιούργησε ο τελευταίος σεισμός, σπουδαστές και προσωπικό έχουν να αντιμετωπίσουν και πολλά άλλα καθημερινά ζητήματα.
Η ανάγκη για γραμματειακή υποστήριξη, που αυτή την στιγμή οι θέσεις της γραμματείας καλύπτονται από καθηγητές  και λιμενικούς, καθώς επίσης  και η ανάγκη για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολής αποτελούν ένα από αυτά.

Παράλληλα, η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την απόκτηση τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, όπως είναι οι προσομοιωτές, εργαλεία απαραίτητα για την κατάρτιση σπουδαστών των ΑΕΝ, τίθεται, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, σε προτεραιότητα.

Το πρόβλημα των εγκαταστάσεων φυσικά είναι ένα τεράστιο θέμα, που όπως αναφέραμε και παραπάνω, μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό το κτήριο της σχολής έχει χαρακτηριστεί ως "μη κατοικήσιμο"  και έτσι οι σπουδαστές παρακολουθούν τα μαθήματα σε προκατ τα οποία έχουν τοποθετηθεί  δίπλα από την Ακαδημία.

Το Ευγενιδειο Ίδρυμα υποσχέθηκε την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακαίνιση του κτηρίου προσφέροντας το ποσό των 400.000 ευρώ. Απαραίτητη θεωρείται όμως και η προσφορά και άλλων παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών και τον πλήρη εξοπλισμό της Σχολής.

Τέλος η παροχή σίτισης των σπουδαστών, η οποία έχει σταματήσει από το 2012, λόγω μη ύπαρξης κονδυλίων από την Κ.Ν.Ε.  και η χορήγηση φοιτητικού πάσου, είναι και αυτά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους σπουδαστές την ώρα που σε όλες τις υπόλοιπες σχολές θεωρούνται δεδομένα.

Σε δηλώσεις του στο INKEFALONIA.GR o υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά και διατελέσας Διοικητής της Σχολής Διονύσης Φωκάς τονίζει μεταξύ άλλων

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης της Ακαδημίας οι  εργασίες αποκατάστασης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων δεν έχουν ξεκινήσει. Οι σπουδαστές  στερούνται την δυνατότητα στέγασης και σίτισης, η διδασκαλία γίνεται με προβλήματα σε διαμορφωμένους οικίσκους λόγω ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό σπουδαστών να υποβάλλει αιτήματα μετεγγραφής σε άλλες Ακαδημίες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς και απαραίτητα πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.»

Πολύ άσχημη ειναι η εικόνα που παρουσιάζει η σχολή στους εξωτερικούς της χώρους..DSC 0106DSC 0107DSC 0112DSC 0140DSC 0141DSC 0142DSC 0145DSC 0149

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250