Επιστολή Σωτ. Κουρή στον Στουρνάρα για παράταση των μέτρων για τους σεισμόπληκτους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 12:07

Επιστολή Σωτ. Κουρή στον Στουρνάρα για παράταση των μέτρων για τους σεισμόπληκτους

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Σας γνωρίζουμε ότι, αύριο 30 Απριλίου 2014 λήγει η προθεσμία καταβολής των υποχρεώσεων των φορολογουμένων σεισμοπλήκτων των νησιών μας, στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία. Σας επισημαίνουμε ότι, μετά τους σεισμούς δεν έχει αποκατασταθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή στις σεισμόπληκτες περιοχές με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους, λόγω της μη αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά τους.

Επίσης η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του οδικού δικτύου και στα λιμάνια δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα την συνεχή ταλαιπωρία των σεισμοπλήκτων και ιδιαίτερα των επαγγελματιών που αναμένεται να πληγούν περισσότερο, λόγω της μειωμένης προσέλευσης των επισκεπτών.

Επιπροσθέτως η Τουριστική περίοδος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν απτά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσδόκιμα.
Έχοντας υπόψη τους προαναφερόμενους λόγους, παρακαλούμε για την παράταση των σχετικών ευεργετικών φορολογικών ρυθμίσεων, επί τριμήνου τουλάχιστον.

Θα επιθυμούσαμε την ευμενή εξέταση του αιτήματός μας. Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας.
Με εκτίμηση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ