Ο κύριος Καλαφάτης το μέγα θέμα του Ληξουρίου το γύρισε στο… Καλαματιανό!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 14:36

Ο κύριος Καλαφάτης το μέγα θέμα του Ληξουρίου το γύρισε στο… Καλαματιανό!

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέκος Καλαφάτης σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο σχετικά με τους σεισμούς του Ληξουρίου και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, απάντησε ότι σκέφτεται να λύσει το θέμα με το να φωνάξει τον φίλο του Σταύρο Μπένο για να μας πει τις εμπειρίες του από το σεισμό της Καλαμάτας το 1986, της οποίας ήταν δήμαρχος. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι ο συμπαθής Σταύρος Μπένος, είτε λόγω γήρατος, είτε λόγω των πολλών χρόνων που έχουν περάσει (28 ολόκληρα χρόνια), δεν θα έχει λησμονήσει τις ενέργειες που έγιναν τότε για την ανασυγκρότηση της πόλης του.

Σε αντίθετη περίπτωση τότε, η βαθυστόχαστη... «καλαματιανή λύση» του κύριου Καλαφάτη θα πέσει στο κενό. Είναι όμως απορίας άξιο, που δεν σκέφτηκε ότι θα ήταν προτιμότερο να φωνάξει αντί του Μπένου, τους τοπικούς φορείς και να προσπαθήσει να βρει λύσεις για να βοηθήσει τους μέχρι τώρα ανεκπλήρωτους όρους που έχουν βάλει οι κάτοικοι της Παλικής για να μπορέσουν να «σταθούν στα πόδια τους», καθώς και τα 18 αιτήματα των επαγγελματικών τάξεων του Ληξουρίου.

Δεν σκέφτηκε πώς θα βρεθεί τρόπος ώστε το Ληξούρι να ξαναπάρει πίσω κάποιες υπηρεσίες από αυτές που άδικα έχασε, όπως Πολεοδομία, ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ειρηνοδικείο, ΔΟΥ και άλλα, που αποτελούν απαραίτητες δομές για να λειτουργήσει το Ληξούρι ως πόλη και να μην μετατραπεί σε χωριό.

Όντως λοιπόν ο Αλέκος Καλαφάτης ζει στην παλιά εποχή και στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω με γνωστό αρθρογράφο – σχολιαστή που έγραψε πρόσφατα ότι είναι «κολλημένος στο παρελθόν, πολύ μακριά από το παρόν και χωρίς καμία επαφή με το μέλλον».

Πολιτικός Μετανάστης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ