Τι είναι αυτό που ξεχάσατε να κάνετε και ζητάτε να ξαναρθείτε στα πράγματα;

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 14:38

Τι είναι αυτό που ξεχάσατε να κάνετε και ζητάτε να ξαναρθείτε στα πράγματα;

Αγαπητέ ευεργετηθέντα αχάριστε Φρονούσα ότι με το δημοσίευμά μου (την Πέμπτη 3 Απριλίου) που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα inkefalonia και απαντούσα στην από μεριά σου, τουλάχιστον αδόκιμη χρήση, της σοφής ρήσης, του «και όμως γυρίζει» μεγάλου Ιταλού αστρονόμου Γαλιλαίου (1564-1642), θα ήταν ένα κίνητρο για προβληματισμό και αυτοκριτική.

Εσύ όμως αντιθέτως δεν πήρες χαμπάρι και με περίσσια έπαρση ζητάς απάντηση επί της ουσίας ,θέτοντας πρώτα πρώτα ένα ερώτημα (αν είναι ναι ή όχι αντικειμενικά ο Καλαφάτης η εμβληματική μορφή της αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά τη δεκαετία του '80).

Διακρίνω στο ερώτημα αυτό μία αγωνία, που προφανώς σε τυραννά χρόνια και ζητάς βοήθεια του... κοινού στο να απαντηθεί, προσδοκώντας μάλλον στο όχι, για να ελπίζεις τότε ότι ίσως μπορεί να είναι κάποιος επόμενός του.

Μάθε αγαπητέ φίλε ότι η ιστορία έδειξε ότι δεν είναι ούτε ο ένας, ούτε κάποιος άλλος, αλλά η πραγματική εμβληματική προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης τη δεκαετία εκείνη, είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ρωμαλέο του τότε κίνημα με το ριζοσπαστικό του πρόγραμμα και την μεγάλη κοινωνική του απήχηση, που ανέδειξε την αυτοδιοίκηση ως το τρίτο βάθρο της δημοκρατίας ( τα άλλα δύο Βουλή και συνδικαλισμός) και έδωσε τη δυνατότητα, ακόμα και σε νέους και άπειρους, χωρίς καμία εμπειρία αυτοδιοίκησης να πάρουν τις ευθύνες των τοπικών κοινωνιών.

Δεν τους είπε όμως να δημιουργήσουν διάφορους ...ισμούς και ομάδες και να «τυραννούν» την κοινωνία. Δεν τους είπε να νέμονται σχεδόν μονοπωλιακά την τοπική εξουσία. Δεν τους είπε να έχουν άποψη και να κατευθύνουν ακόμα και το πιο από τα φορτηγά στου Αριστοφάνη θα φορτώσει αμμοχάλικο.

Πράγματι ο επιθετικός προσδιορισμός της υπογραφής σου, αχάριστος, είναι το μόνο πραγματικό που γράφεις, γιατί τον Παπανδρέου που σας ανέδειξε, τον λοιδορήσατε, τον κυνηγήσατε, τον καθυβρίσατε και ας όψονται οι ανάγκες για τις μετέπειτα εκλογές του κινήματος και η εφεύρεση του όρου «Αριστίνδην» που σας ξανάβαλε στο παιχνίδι.

Ερώτηση: Τώρα αλήθεια τι είναι αυτό που ξεχάσατε να κάνετε τόσα χρόνια και ζητάτε να ξαναρθείτε στα πράγματα; Αυτά για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι και μήπως και εσείς θυμηθείτε καλύτερα και αισθανθείτε την ανάγκη να ζητήσετε καμία συγνώμη.

Πολιτικός Μετανάστης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250